1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Mahkumlar, mahkumları coşturdu

Adıyaman E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tutuklu ve hükümlülerinden oluşan harfane ekibi, kader arkadaşlarına türkü şöleni yaşattı.

Adıyaman E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirilen türkü şölenine Vali Ramazan Sodan, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Akgün, cezaevi yöneticileri, mahkumlar ve tutuklular katıldı. Türkü söyleyip halaylar çeken harfane ekibinde yer alan hükümlüler, seslendirdikleri uzun havalarla katılımcılara zaman zaman hüzünlü anlar yaşattı.

Sosyal ve Kültürel çalışmalar kapsamında bu tür faaliyetlerin cezaevinde sık sık düzenlendiğini söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, cezaevlerini okula çevirmek için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Türkiye’de bulunan cezaevlerinde kapasiteden fazla hükümlü ve tutuklu bulunduğunun altını çizen Aydıner, ”Allah hiç kimseyi buraya gelmek zorunda kalmaz inşallah. Toplumsal kurallara uymamanın bir sonucudur. Bizim buradaki amacımız cezaevini okul haline getirmektir. Bu çalışmalarımız devam ediyor. 15’in üzerinde kursumuz devam ediyor. Bunların tamamı meslek edindirme kurslardır. Biz balık yemeği değil, balık tutmayı öğretiyoruz. Şu anda 250 civarında hükümlü ve tutuklu var. Cezaevi kapasitemiz ise 450’dir. Bu bize has bir durum değil, Türkiye’de bulunan cezaevlerinin çoğu kapasitesinden daha fazla mahkum barındırıyor. Denetimi serbestlik diye bir müessesemiz var. Burada amaç hürriyeti bağlayıcı olmayan ve ilk kez suç işleyenleri hürriyetlerini kısıtlamadan topluma kazandırmaktır. Kamuoyunda bu konu yeterince işlenmedi. İnşallah önümüzdeki günlerde 650 değil, hiç mahkumun bulunmadığı cezaevimiz olur. Hükümlü ve tutuklunun bulunmadığı cezaevlerinin idaresi daha kolay olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Ayrıca, tutuklu ve hükümlüler katılımcılara çiğköfte ikramı yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 18:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?