1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Mahkumlar sağlık taramasından geçti

HÜKÜMLÜLER SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ

Adıyaman Devlet Hastanesi, Açık Ceza İnfaz Kurumunda ki hükümlüleri sağlık taramasından geçirdi. Ciddi sağlık sorunları yaşayan bazı hükümlüler hastanede tedavi altına alındı.

Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlüler, Adıyaman Devlet Hastanesi sağlık ekipleri tarafından sağlık taramasından geçirildi.

Hükümlülerin sağlığı ile yakından ilgilenen sağlık ekipleri, sağlık durumu iyi olmayan hükümlülere tedavi altına aldı. Yaklaşık 200 hükümlünün sağlık taramasından geçerken, sağlık durumları iyi olmayan hükümlülerin tedavisi için sağlık taramaları iki gün süreyle devam etti. Taramalara Adıyaman Devlet Hastanesi Başhemşiresi Ayten Özharıkçı, Başhekim Yardımcısı Hüseyin

Erdoğan, Uzman Doktor Zafer Topaktaş, hemşire Saadet Taştan, kan alma personelleri Hüseyin Varan ve Sinan Peker katıldı. Sağlık ekipleri hükümlülerin genelinde ciğer sorunu tespit edildiğini bildirdi.

Başhekim Uzman Dr. Mehmet İnan ise taramalarla ilgili olarak:"Cezaevinde bulunan hükümlülerin sağlıkları bizim için önemli. Çünkü hükümlüler sürekli kapalı alanda yaşıyor ve istedikleri zaman sağlık hizmeti alamıyorlar. İstedikleri zaman sağlık hizmeti alamayan hükümlüler de dolayısıyla bazı sağlık problemleri çıkıyor. Sağlık taraması için geldiğimiz cezaevinde, çok sayıda hükümlümüzün ciddi sağlık sorunları yaşadığını gördük ve sağlık sorunlarının giderilmesi için sağlık ekibimiz çalışma yaptı. Biz sağlıklı bir nesil için çalışırken, bugünümüzün sağlığını da önemsiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 11:22:03
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 09:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?