4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Makina ile ilk hasat yapıldı

Adıyaman Tarım Kredi Kooperatifi, yeni aldığı pamuk makinesini tanıttı. Adıyaman Karaburç Köyü’nde, 20 dönümlük bir arazide pamuk toplama makinesi ile hasat yapıldı.

Adıyaman’da ilk defa kullanılan pamuk toplama makinesi ile ilgili olarak bilgi veren Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hasan Doğan, "Bugün 20 dönümlük bir arazide ilk defa el ile toplama olmadan bir makine ile ilk denememizi gerçekleştirmiş olduk. Aldığımız bu makine ile yüzde 50 oranında kalitede artış sağlanacaktır. Pamuğun kalitesi artacaktır. Amacımız günümüzde bir ihtiyaç haline gelen pamuk toplama işçiliğinin makine ile yapılıp yapılamadığını denemek ve çiftçilerimize göstermektir. Bu konu önümüzdeki günlerde gündeme gelecektir. Bu toplama için aslında burası yeterli teknik alt yapıya sahip değil. Ekim aralıkları olsun, sıra aralıkları olsun, pamuk çeşidi olsun bu makineler hasatta uygun hale geldiğinde daha sağlıklı toplama yapacaktır. Bu makine ile yaklaşık olarak günde 50 dönümlük arazinin pamuğu toplanabilmekte. Bu makineyi çiftçilerimize iler ki günlerde ücret karışlığında vereceğiz. Yapmış olduğumuz bu deneme başarılı bir şekilde sona erdi" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş ise, "Bu makine bizim çiftçi olarak özveri ile beklediğimiz bir makinedir. Bugün ilk denemesini yaptık, başarılıydı fakat bazı eksiklikler oldu. Bunun da nedeni arazinin makineye uygun olmamasıdır. Dilerim iler ki günlerde bu makine geliştirilerek çiftçilerimize kolaylık sağlanır. Böylelikle çitçilerimiz modern bir şekilde çitçilik yaparlar. Bu da ülke ekonomisine büyük katkılar sağlar" diye konuştu.

adıyaman
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 13:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?