1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Matematik şampiyonlarına altın

Gaziantep'te bu yıl 7.si düzenlenen Matematik Olimpiyatlarında birinci olan Özel Hacı Ömer Taşar İkbal İlköğretim Okulu öğrencilerine, Milli Eğitim Müdürü Gafur Büyükfırat altın ve kitap hediye etti.

170 okulun öğrencilerinin katıldığı Matematik Olimpiyatları'nda büyük bir başarı elde eden Özel Hacı Ömer Taşar İkbal İlköğretim Okulu öğrencileri ve Okul Müdürü Ebubekir Mert ile Matematik Öğretmeni Mustafa Alagöz Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat'ı makamında ziyaret etti. Öğrencileri makamında kabul eden Büyükfırat, öğrencilere çeyrek altın ve kitap hediye etti.

Öğrencileri tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat, gösterilen başarının Adıyaman'da eğitim camiasını mutlu ettiğini belirterek, "Bin öğrenci arasından birinci olan öğrencilerimizin bu başarısının büyük bir başarı olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Gelecekte ülkemizi yarınlara taşıyacak bu öğrencilerimizin özellikle matematik alanındaki başarıları önemsenmesi gereken başarılardır. Bu başarılardan dolayı velilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.
Okul Müdürü Ebubekir Mert de, bu başarının Adıyaman için gurur kaynağı olduğunu kaydederek, "Olimpiyatlara Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinden 170 okul ve üst düzeyde matematik bilgisine sahip olan bin öğrenci katıldı.

Olimpiyatlarda öğrencilerimizden Taha Varol, Muhammet Yonucu ve Ramazan Esat Kuruş birincilik ödülünü aldı. Bu kadar öğrenci içerisinden derece yapmak güzel ve gurur vericidir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 19:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?