1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Matematikçiler Vali ziyaretinde

Gaziantep’te yapılan Matematik Yarışması'nda (GAMAY) dereceye giren Adıyaman Özel Hacı Ömer Taşar İkbal İlköğretim Okulu öğrencileri ve okul yöneticileri, Vali Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Adıyaman Özel Hacı Ömer Taşar İkbal İlköğretim Okul Müdürü Erkan Karabekmez, Matematik Öğretmeni Mustafa Alagöz ve öğrenciler katıldı. Gaziantep'te Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 20 il, 215 okul ve bin 150 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 8. sınıflara yönelik matematik bilgi yarışmasında Özel Hacı Ömer Taşar İkbal İlköğretim Okulu öğrencisi Mesut Akgün şampiyon olarak altın madalyayı elde ederken, 3. olan Sertap Karaaslan bronz madalyanın sahibi oldu. Ziyarette Vali Ramazan Sodan, öğrencileri çeyrek altınla ödüllendirirken, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse öğrencilere kitap hediye etti.

Dereceye giren öğrencilerin TÜBİTAK Matematik olimpiyatlarına katılmaya hak kazandığını dile getiren Okul Müdürü Erkan Karabekmez, öğrencilerin bu yarışmalar için haftada 4 saat özel matematik dersi gördüklerini kaydederek, 3 yılda ulusal ve bölgesel 27 olimpiyat madalyası kazandıklarını sözlerine ekledi.
Öğrencilere başarılarının devamlılığını dileyen Vali Sodan, öğrencilerin bu başarısından son derece mutlu olduğunu söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 16:16:30
Güncelleme :31 Mart 2009 Salı 16:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?