6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

'Mavi Gök, Yeşil Yaprak'lı 6 okul

OKULLARIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün okullarda çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla düzenlediği 'Mavi Gök, Yeşil Yaprak' projesi kapsamında Adıyaman'da 6 ilköğretim okulu 'Mavi Gök, Yeşil Yaprak Bayrağı' almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bu proje ile okullarda çevre bilincinin kazandırılması, çevreyi güzelleştirme ve ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, doğal çevrenin korunması, öğrencilerde problem çözme, karar verme ve iş birliği becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında Adıyaman'da Merkez İMKB, Tekel 75. Yıl YİBO, Karacaoğlan, Bozhöyük, Sarıharman ve Gölbaşı Gazi İlköğretim Okulları 'Mavi Gök, Yeşil Yaprak Bayrağı' almaya hak kazandı. Okullara plaket ve bayrakları teslim edildi.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse'nin makamında düzenlenen törenle plaket ve bayraklarını alan okul müdürleri ödüle layık görülmenin gurur ve heyecanını birbirleriyle paylaştılar.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, proje kapsamında ilköğretim okullarında yapılan çalışmalarla okulların çehresinin değiştiğini belirterek, "İlköğretim öğrencilerinin çevre bilincini geliştirmek ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla hazırlanan proje kapsamında okullarda, bahçe düzenlemesi, uygulama bahçesi, geri dönüşüm kutuları ve yeşil alan oluşturma gibi çalışmalar yapılırken okul ve bahçe duvarlarına değişik resimler çiziliyor. Çalışmalarda öğretmen ve öğrenciler birlikte çalışıyor. Bu projelere katkısı olan herkesi kutluyor bayraklı olmanın sürekliliğine özen gösterileceğine inanıyorum" dedi.

OKULLARIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 18:18:02
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 22:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?