2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Meclis toplantısında saygı duruşu

Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen meclis toplantısında Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolunda meydana gelen çatışma sonucu şehit düşen askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ekim ayı ilk toplantısını gerçekleştiren Adıyaman Belediyesi meclis üyeleri, Aktütün Jandarma Sınır Karakolunda yaşanan çatışma sonucu şehit düşen askerleri andı. Toplantıya Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantı öncesinde Aktütün'de yaşanan olayları hain saldırı olarak nitelendiren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, toplumun huzur ve refahının sağlanması için terörün birinci öncelik olarak ele alınarak bitirilmesi gerektiğini kaydetti.

Başkan Büyükaslan, "Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolunda meydana gelen çatışma sonucu 15 güvenlik görevlimiz şehit olurken, 20 askerimiz yaralanmıştır. Duygu seline kapılmamıza neden olan saldırılar, insanımızın birbirine bakışını değiştirmemelidir. Zaten terörün amacı da birbirimize bakışımızı olumsuzlaştırmak ve ülkemizi barış içerisinde yaşanabilir bir ülke olmaktan çıkarmaktır. Ülkemizin refahını ve istikrarını bozmaya teşebbüs eden terör örgütünü kınıyoruz" diye konuştu.

Ayrıca Başkan Büyükaslan, hain saldırıların hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 18:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?