6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Medeniyet beşiği Kahta, yatırım fakiri

Kahta Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, nüfus bakımından yaklaşık 30 ilden büyük olan Kahta'nın gelişip kalkınabilmesi için artık yatırımcıyı beklemek yerine yatırımcının ayağına gideceklerini söyledi. 

Kahta İlçesi'nin gelmiş geçmiş birçok medeniyetin beşiği olduğunu söyleyen Kaymakam Otcu, "Dünyada eşi benzeri bulunmayan Nemrut Dağı ve tarihi ören yerleriyle dünyayı kıskandıracak kadar kültürel zenginliğimizin olmasına rağmen yatırım fakiri bir ilçeyiz. Yatırım fakiri oluşumuzun tek sebebi; yatırımcıyı hep beklemişiz. Bundan sonra yatırımcıyı beklemek yerine biz yatırımcının ayağına gideceğiz" dedi.
Kahta'nın kendini iyi tanıtamadığını dile getiren Otcu, "Kahta doğal güzellikleri ve dünyaya açılan turizmi bakımından şu an bulunduğu yeri hak etmiyor. Nemrut Dağı'nın Kahta'da bulunması yatırımcılar için büyük bir avantajdır. Buna rağmen yatırım yapılmıyorsa bunun sebebi, işadamlarının yatırım konusunda Kahta'yı tam olarak tanıyamamasıdır. İlçeye organize sanayi bölgesinin kurulması yatırımda en büyük altyapının oluşmasına vesile olacaktır. Geçtiğimiz yıl İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki yaklaşık 130 işadamını ilçemize davet ettik. Kahta'nın yatırıma müsait bir yapıya sahip olduğunu ifade ettiler. İşadamlarımız yatırım konusunda yaptığımız tekliflere sıcak baktı. O günden beri yatırımcılarımızı beklemekteyiz. Onlar gelmezse biz yatırımcılarımızın ayağına gideceğiz. Kahta'nın içinde barındırdığı nimetleri yatırımcılara tekrar sunacağız. Bu konuda başlattığımız çalışmaların olumlu sonuçlanacağını ve sonunda ilçeye kalıcı eserler kazandıracağımızı umuyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 11:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ali bayram IP: 88.229.105.xxx Tarih : 3.02.2007 16:57:25
sayın kahta kaymakamına yapacağı çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum ve hürmetle ellerinden öpüyorum umarım sesimizi duyurusunuz yatırımcılara yatırım konusunda kahtaya maddi manevi her konuda yarıdımcı olmak için elimizden gelecek ne varsa yapmaya hazırız lakin bizim dememizle iş olmuyor sayın kaymakamımız gibi değerli kişiler böle konularda söz sahibi olsa ve sessimizi duyarabilseler çok daha iyi olur çünkü bizim elimizden hiçbir şey gelmiyor halkımız bu konuda ÇOK DUYARSIZ SAYGILAR...