1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Medeniyetler Kavşağı Adıyaman'

2. Medeniyetler Kavşağı Adıyaman Sempozyumu, protokolün, öğrencilerin ve vatandaşların yoğun katılımı ile başladı.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç konferans salonunda start alan sempozyuma Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın ve Mehmet Erdoğan, AK Parti 22. Dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Adıyaman Üniversitesi öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşları katıldı.

Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi ve Adıyamanlılar Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen sempozyum 3 gün sürecek. 10-12 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 'Güneşe Yürümek/ Adıyaman ve Turizm' konulu sempozyumun startında konuşan Vali Ramazan Sodan, Adıyaman'ın tarihi ve coğrafi yapısını anlattı. Adıyaman'ın kültür ve turizm potansiyeli bakımından kendini kanıtlamış bir il olduğuna değinen Vali Sodan, Adıyaman'ın komşu illerin kalkınmasına büyük destek sağladığını kaydetti.

Adıyaman'ın 21. yüzyılda bilimde, teknolojide, siyasette, sanatta, ekonomide ve günlük yaşamın her safhasında yaşanan değişimler, alışkanlıklar ve ihtiyaçlar konusunda büyük etkiler meydana getirmiş ve bunun sonucunda gelişen turizm önemli ve sürekli bir sektör özelliği kazandığının ifade eden Belediye Başkan Necip Büyükaslan da, Adıyaman'ın eşi bulunmaz tarihi dokusu ile Türkiye'nin ve dünyanın turizm ürünleri açısından önemli bir yelpazeye sahip olduğuna değinerek, Adıyaman için artık geleceğe yatırımların yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Ayrıca Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, açılış konuşması ile birlikte Adıyaman Üniversitesinin 5 yıl sonraki şeklini sinevizyon eşliğinde grafik animasyon üzerinde katılımcılara tanıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?