1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Mehmet Akif Ersoy konferansı yapıldı

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 72. yıldönümü münasebetiyle Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi tarafından konferans düzenledi. 

Mehmet Akif Ersoy'un anlatıldığı konferansa Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Akgün, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Akıncıoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Aklayış, Eğitim Bir-Sen üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Gezer, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler anlattı. 

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci ise, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatı boyunca hakkın ve haklının her yerde üstün gelmesi için mücadele ettiğini belirtti. Milli şairin 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' gibi sözlerini dile getiren İzci, "Mehmet Akif Ersoy büyük bir direnişin sembolü olarak her türlü zulme karşı kalemiyle, gerekirse de tüm bedeniyle karşı koyabilen bir şairdi. Fani dünyaya gözlerini kapadığında ardında hakkın her yerde zuhur etmesi için durmadan dinlenmeden çalışan, çabalayan bir hayat bırakıp gitti. Bugün bile bakıldığında gerçekten de hakka, adalete adanmış bir yaşam abidesi duruyor karşımızda. Bizler insan haklarına yönelik her türlü şiddet, zulüm ve haksızlığa karşı çıkmayı ondan öğrendik ve kendimize kılavuz edindik. Her düşünceyi, özgür iradeyi, fikir, inanç ve ifade özgürlüğünü en temel insan hakkı olduğunu onun şiirlerinden esinlendik, bu gerçeği onun dizeleriyle yaşamımıza ilke edindik" dedi. 

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Sekreteri Neşet Taner, sendika tarafından bütün okullara Mehmet Akif Ersoy'un Safahat başlıklı kitabının dağıtılacağını söyledi. Milli şair Ersoy'un Safahat başlıklı kitabı temsili olarak Malatya Eğitimciler Birliği Şube Sekreteri Selahattin Canpolat tarafından Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse'ye verildi. 

Öte yandan konferansta, Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 'Öğretmen Hatırası' konulu yarışmada Adıyaman birincisi, Türkiye ikincisi olarak derece yapan Kahta ilçesine bağlı Akıncılar İlköğretim Okulu öğretmenlerinden İbrahim Kaya'ya Vali Ramazan Sodan tarafından plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 12:31:47
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 12:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?