6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Mehmet Ali Erbil'e tepki yağıyor

ŞOVMEN MEHMET ALİ ERBİL'E KINAMA AÇIKLAMASI

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adıyaman Şubesi, Çarkıfelek programının sunucusu Mehmet Ali Erbil'in canlı yayında söylediği sözlere tepki gösterdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adıyaman Şube Başkanlığı, önceki gün özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'çarkıfelek' programda Alevileri aşağılayan sözler söylediği iddia edilen Mehmet Ali Erbil için kınama açıklaması yaptı. 'Mum söndü' ifadesini kullanarak gaf yapan Erbil'in, Alevi toplumunu yaralayan inançların, kültürlerin ve halkların kardeşliğine hançer vuran bir hakarette bulunduğunu ileri süren Şube Başkanı Mahmut Yapıcı, "Bu hakaretler, bin yılların kadim kültürü olan Anadolu

Alevi-Bektaşilerini derinden üzmüştür. Ancak daha da vahim olan ise bu tür olayların ilk olmadığıdır. Tarih boyunca Alevilik inançI ve kültürü sürekli olarak yasaklanmış, horlanmış, öteki sayılmıştır. Alevilerin bu baskılardan kaçarak dağlara yerleşmeleri kendi inançlarını mum ışığında yürütmelerine bile dil uzatılmış; hakaret, küfür ve iftiralara maruz bırakılmıştır. Mehmet Ali Erbil, toplumun kimi bilgisiz, cahil ve gerici kesimin zihnindeki bu karanlık bilinçaltını dışa vurmuştur. Alevi toplumu biliyor ki, bu söylem ne bir gaf, ne bir iş kazası ne de bilgisizliktir. Bu söylemlerin hepsi açıkça hakaret ve iftiradır. Bu hakaretlere cezai ve maddi yaptırım uygulanmadığı sürece, medyada bu iftiralar, hakaretler teşhir edilmediği sürece hakaret edenlerin yalnızca ismi değişir, hakaretler devam eder" diye konuştu.

ŞOVMEN MEHMET ALİ ERBİL'E KINAMA AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 15:53:04
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 18:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?