1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Mehmetçik Nemrut'a çıkardı

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen 'Engelliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz' projesi kapsamında engelliler Mehmetçiğin yardımıyla 2 bin 206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı'nın zirvesine çıktı.

Engel tanımadıklarını ispatlayan bazı engelliler, istek üzerine poşet poşet kar toplayarak arkadaşlarına götürdüler.  Bu yıl 'Engelliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz' programında, engelliler Mehmetçiğin yardımıyla zirveye çıktı. Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerde Türkiye'nin birçok ilinden ve Bulgaristan'dan Adıyaman'a gelen yaklaşık 100 engelli, 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi. Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından organize edilen etkinliğe 2430. Bölge Guvernörü Aziz Aydınalp, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Erdal Oranlı, Engellilerle Zirve'ye Tırmanıyoruz Projesi'nin Komite Başkanı Züleyha Önder, Rotary Kulübü üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Nemrut Dağı'nın zirvesine tüm zorluklara rağmen çıkmayı başaran engelliler, zirvede bulunan devasa heykellere hayran kaldı. Bir engellinin 'İşte Zirvedeyiz' diye bağırması herkesi duygulandırdı. Engelliler Nemrut Dağı'nın doğu ve batı terasını gezerken görme engelliler heykelleri dokunarak inceledi.

Nemrut Dağı'na çıkarken zorlanan engelliler zaman zaman tırmanışta mola verdi. Mardin'den proje kapsamında Adıyaman'a gelen ayağından engelli Nesime Turgut, engeli aşacağından emin olduğunu söyledi. Ankara'dan Adıyaman'a gelen İlknur Aras ise daha önce de Nemrut Dağı'na çıktığını belirterek, "Burası çok güzel bir yer. İnsan burada özgür oluyor. Burada kendi içindekilerini dökebiliyor. Askerlerde benimle aynı kaderi paylaşan arkadaşlarımıza yardım ediyor. Mehmetçik bu ülkenin temel direği. Onlara çok şey borçluyuz" diye konuştu.

Engellilere yardım eli uzatan Mehmetçiklerden Jandarma Er Ahmet Alman, yardım etmekten mutluluk duyduklarını belirterek "Onlara yardım edebildiysek ne mutlu bize. Onları taşımak zor olmuyor çünkü onların üzerinde daha fazla yük var" dedi.

ENGELLER BAŞARIYA DÖNÜŞECEK
Herkese engelsiz bir yaşam dileyen Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü 'Engellilerle Zirve'ye Tırmanıyoruz' projesinin Komite Başkanı Züleyha Önder, projenin dokuzuncusunu gerçekleştirdiklerini söyledi.
Sevgi dokunuşları ile engellerin aşılabileceğini dile getiren Önder, engellilerin engelleri aşabileceklerini herkese ispatladıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Biz de engelliler gibi heyecanlandık. Daha önce proje kapsamında engellileri zirveye çıkarmıştık. Tekrar başarabilirmiyiz diye çabaladık. Zirveye tırmanırken herkes gibi Mehmetçiğimiz de yanımızdaydı. Herkes bu projede sevgiyle çalıştı." Bugüne kadar yüzlerce engelli insanla dağa tırmandıklarını anlatan Züleyha Önder, şunları söyledi:

"Çünkü biz onlarında burayı görmelerini istedik. Ama burada engellilerin vermek istedikleri asıl mesaj istersek biz en zoru başarırız ve zirveye de çıkarız mesajıdır. Birçok il ve ülkeden gelen engelliler ne olursa olsun çıkacağım duygusuna kapılıyorlar. Zirveye tırmanırken yardım bile istemiyorlar. Çünkü bunu ailesine ve çevresine ispatlamak istiyor. Bu nedenle çok duygusal anlar yaşadık. Yeter ki engellilerin ellerinden tutalım ve onlara yönelik projeler üretelim. Engeller başarıya dönüşecektir."

Nemrut Dağı'na çıkan bazı engelli vatandaşlar istek üzerine hasta arkadaşlarına dağın zirvesinden poşet poşet kar götürürken, bazıları zirveye tırmananlara kar dağıttı. Zirvedeki etkinliğin ardından engelli vatandaşlar yine Mehmetçiğin yardımıyla zirveden indi. Daha sonra engelliler tarihi Cendere Köprüsü'nü gezdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 14:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?