1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Memur-Sen'den zam protestosu

 

ADIYAMAN'DA MEMUR-SEN'DEN PROTESTO

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Adıyaman Şubesi tarafından Demokrasi Parkı önünde basın açıklaması yaparak, hükümetin maaş zammı teklifini protesto etti.

Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, tarafından yapılan basın açıklamasında toplu görüşmelerde sendikaların iyi niyetli tavrını hükümetin yok ettiğini ve toplu görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlandığını dile getirdi.

Toplu görüşmenin Uzlaştırma Kurulu'na taşındığını fakat Kamu İşveren Kurulu'nun Uzlaştırma Kurulu'nun verdiği kararları hiçe saydığını belirten İzci, "Uzlaştırma Kurulu'nun yol haritasını hiç dikkate almayan ve yüzde 2.5 artı 2.5 teklifini dayatan Kamu İşveren Kurulu'nun kararlarına karşı konfederasyonumuz B planı olan eylemlilik sürecini başlatmıştır. Bu çerçevede genişletilmiş Başkanlar Kurulumuz ülke genelinde eş zamanlı ve geniş katılımla gerçekleştirilecek çeşitli etkinlik ve eylem kararı almıştır. Bu kararlar doğrultusunda ilk eylem geçen hafta ülke genelinde 'Başbakan'a mektup' eylemi gerçekleştirilmiştir. Emeğimizi ve ekmeğimizi korumak ve insanca yaşama kavuşmak hedefimize ulaşmayı sağlamak amacıyla bu gün burada kitlesel basın açıklaması yapıyoruz" dedi.

İzci, Toplu görüşme sürecinde taleplerimize olumsuz cevap vermeyi başarı sayan Kamu İşveren Kurulu'nun duyarsızlığı ve inisiyatif alamaması üzerine, Başbakanımızın taleplerimizi dikkate almasını istiyoruz. 4 artı 4 yüzdelik zam ve 30 artı 30 TL ek ödeme verilmesi hem çalışanları memnun edecek hem de piyasayı canlandıracaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 17:32:04
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 17:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?