1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Memurlardan oturma eylemi

KESK, TUTUKLU SENDİKACILAR İÇİN OTURMA EYLEMİ YAPTI

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adıyaman Şubeler Platformu tarafından, tutuklu bulunan sendikacılar için yaptıkları basın açıklamasının ardından oturma eylemi gerçekleştirdi.

28 Mayıs tarihinde KESK'in yönetici ve üyelerinin gözaltına alınması Adıyaman'da protesto edildi. KESK'e bağlı sendikalar gözaltına alınan ve tutuklu bulunan 35 kişinin serbest bırakılmasını istediler. Demokrasi Parkı önünde toplanan KESK'e bağlı platform üyeleri adına Eğitim-Sen Şube Mali Sekreteri Ali Karadoğan yaptı.

Karadoğan, "Bu arkadaşlarımızdan adresleri sabit ve çevrelerinde tanınan, bilinen kamu emekçileri oldukları halde tutuklanmışlardır. Aradan geçen bu kadar uzun süreye ve iddianamenin geçtiğimiz Ağustos ayında olmasına rağmen arkadaşlarımızın tutukluluk hallerinin sürmesi bizde arkadaşlarımızın filen cezalandırmak istendiği kuşkusu yaratmaktadır. Bu tutuklulukların demokratik bir ülkede izahı mümkün değildir. Konfederasyonumuza yönelik operasyonun; arkadaşlarımızı bu kadar uzun süredir cezaevlerinde tutmanın anlamını bizler çok iyi biliyoruz. Bu operasyonda amaç, varlığı emek, barış ve demokrasi üzerine inşa etmiş konfederasyonumuzun yıpratılması, kamuoyu nezdinde saygınlığının zedelenmesi ve elbette süre giden fiili ve meşru mücadele çizgisinin sekteye uğratılmasıdır. Tutuklu bulunan arkadaşlarımız önümüzdeki hafta ilk duruşmalarına çıkacaklar. İzmir'de yapılacak ilk duruşmalarda arkadaşlarımızın özgürlüklerine kavuşmasını bekliyoruz. Duruşma günü arkadaşlarımızın yanında olacağız, o gün bütün KESK'lilerin yüreği İzmir'de atacak" dedi.

Basın açıklamasının okunmasının ardından üyeler beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirerek olaysız bir şekilde dağıldı.

KESK, TUTUKLU SENDİKACILAR İÇİN OTURMA EYLEMİ YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 17:58:03
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 22:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?