1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Merhum Doçent'e anma

Geçtiğimiz günlerde kansere yenik düşerek hayatını kaybeden Adıyaman Üniversitesi Yabancı Diller Bölüm Başkanı merhum Yrd. Doç. Dr. Ömer Kurt için Adıyaman Üniversitesi’nde anma töreni düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç konferans salonunda düzenlenen anma programına Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, merhum Yrd. Doç. Dr. Ömer Kurt'un yakınları, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari personelleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program merhum Kurt'un özgeçmişinin okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, merhum Yrd. Doç. Dr. Ömer Kurt'un, Adıyaman Üniversitesi’nin kurulmasında önemli temeller attığını söyledi. Merhum Ömer Kurt'un yaptığı akademik çalışmaları ile bilim dünyasına önemli katkılar sağladığını belirten Rektör Gündüz, “Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

Rektör Gündüz, "Ömer Kurt ağabeyimiz üniversitemizin ilk şehididir. Buna layık olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Dualarımızı her daim kendisine göndereceğiz. Ağabeyimizin gözü arkada kalmasın. Kendisi her birimizi hedeflere kilitledi. Bizi erken terk etti ama biz onu bırakmadık, unutmadık ve unutmayacağız" diye konuştu.
Anma programı merhum Yrd. Doç. Dr. Ömer Kurt için akan gözyaşları ve alkışlarla sona erdi. Program sonrası Rektör Gündüz ve Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, merhum Kurt'un yakınları ile senato odasında bir araya geldi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 15:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat kafadar IP: 88.232.84.xxx Tarih : 7.01.2009 22:41:38

sevdiğimiz insanlar her geçen gün bizi terkedip gidiyorlar. ingilizceyi biz ömer hocamızla birlikte sevdik hele o domatesi ingilizce okuyuşu çok hoşumuza giderdi bir de allahtan kork kelimesi meşurdu. allah rahmet eylesin .inşallah mekanı cennet olur.