1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Merinos'tan Besni'ye fakülte

MERİNOS'TAN BESNİ'YE MİMARLIK FAKÜLTESİ

Adıyaman Üniversitesi tarafından Besni ilçesine kurulacak olan Mimarlık Fakültesi'nin yapımı için Merinos A.Ş ile üniversite arasında protokol imzalandı.

Besni Kaymakamlığı toplantı salonunda imzalanan protokol törenine Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Şevket Gürsoy, Besni Kaymakamı Aytaç Akgül, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Adıyaman Üniversitesi ile Merinos A.Ş arasında protokol imzalandı. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, yapılacak olan fakülte binası hakkında bilgiler vererek, Erdemoğlu Ailesi'nin fakülte binası yapmak için gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Erdemoğlu Ailesi'nin Türkiye'nin gerçekten onur duyması gereken bir aile olduğunu belirterek, "Besni'nin bu topraklarında yetişen Erdemoğlu Ailesi, edindiklerini doğdukları yerdeki insanların da doyması için planlayıp aktarma iyi niyetini ve erdemini gösteren bir ailedir. Aynı zamanda bir Adıyamanlı olarak kendilerine müteşekkirim. Besni'ye fakülte hayalini gerçeğe dönüştürülebileceğinin biz sadece aktörleriyiz. Besni'ye Türkiye'de ve dünyada prestijli görünen mimarlık fakültesini kazandıracak olan, onun altyapı problemini çözecek olan Erdemoğlu Ailesi'dir. Kendilerine sadece üniversitem adına değil, çıktığımız bu yolda sundukları katkı nedeniyle minnetimi ve şükranlarımı tekrar ifade etmek istiyorum" dedi.

Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ise, bu protokolün kendileri için onur ve gurur verici olduğunu kaydederek, "Bu gün bizim için çok onur verici, çok gurur verici bir gündür. Bu onurumuzun temeli babamızın hayalinin gerçekleştiriyor olmamızdandır. O'nun çizdiği yolda devam edeceğiz. Bu protokolü imzalamamızda emeği Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan'ı ve Rektörümüz Mustafa Gündüz'e çok teşekkür ediyorum. Hepimiz yaşadığımız müddetçe şehrimize, ülkemize hizmet etmek için varız. Hiçbir şirketimiz, kurumumuz, kuruluşlarımız hiç birimizin şahsi malı değildir. Tümü milletindir, tümü ülkenindir. Hiç kimse giderken, yanında bir şey götürmez, bizler de götürmeyeceğiz. Önemli olan hizmettir, hizmette yarıştır. Fakülte binasının memleketimize ve Besni'mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Besni Kaymakamı Aytaç Akgün, Mimarlık Fakültesi'nin kurulmasına vesilen kişilere teşekkür ederek, Besni ilçesinin eğitime önem veren bir ilçe olduğunu ve bunu her platformda gösterdiğini dile getirdi.

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, Erdemoğlu Ailesi tarafından Besni'ye yaptırılacak olan mimarlık fakültesinin yaklaşık olarak 8 milyon TL'ye mal olacağını belirterek, "Söz konusu fakülte binasının 2010 yılı Mart ayında temelinin atılması planlanıyor. Okulun 2011 - 2012 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor. Mimarlık fakültesinin Besni'ye resmen tahsis edilmesi için bakanlar kurulundan onay bekleniyor. Tahsis konusunda herhangi bir problem yok. Kararın yakın zamanda çıkmasını bekliyoruz. Söz konusu fakülte binasını ilçemize kazandıracak olan Erdemoğlu Ailesine ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz'e teşekkürler" diye konuştu.

Milletvekili Şevket Gürsoy ise; Erdemoğlu Ailesi'ni tebrik ederek, Besni halkının Erdemoğlu Ailesi'ne minnettar olduğunu vurguladı. Gürsoy, "Adıyaman'ın şansı Mustafa Gündüz gibi birinin Adıyaman Üniversitesi'ne rektör olarak atanmış olmasıdır. Adıyaman Üniversitesi Türkiye'nin en önemli üniversiteleri arasına giriyor. Buradan fakülte konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Erdemoğlu Ailesi'nin Besni'nin yetiştirdiği en güzel ailelerden biri olduğunu ve eğitim noktasında sürekli yatırım yaptıklarını vurguladı.

MERİNOS'TAN BESNİ'YE MİMARLIK FAKÜLTESİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 18:12:03
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 18:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?