1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Metem öğrencileri İspanya yolcusu

AB Mesleki Eğitim programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında, Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri İspanya'nın Alicante şehrine gidecek.

Hızla gelişmekte olan sanayi otomasyon sistemleri alanında, yetişmiş insan gücüne ihtiyacının artmasından dolayı kalifiye eleman sayısını arttırmak için AB tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında METEM'den 8 öğrenci ve 3 öğretmen İspanya'ya giderek otomasyon sistemleri konularında bilgi edinecek.

METEM öğrencilerinin yerleştirmeler öncesinde dil, kültürel ve mesleki hazırlıklarına devam ettiklerini dile getiren Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Dicle, "Günümüzde yapılan üretimin hemen hepsi el değmeden seri bir biçimde makinelerde üretiliyor. Projemizin bir parçası olan özellikle Programlanabilir Mantık Denetleyicileri (PLC) ve sensörler fabrika ortamında seri üretimi gerçekleştirmek için kullandığımız cihazlardır. PLC'ler aynı zamanda üretimin her safhasını bilgisayarda gözleyerek kontrol etmek içinde olanak tanımaktadır. Bu sebepler ile insandan kaynaklanan üretim hataları en aza indirgenmiş olur. Okul olarak sanayideki bu üretim ortamında bilişim teknolojilerini kullanabilen, yabancı dil bilen, takım içerisinde uyumlu çalışabilecek, otomasyon sistemlerinde kendini yetiştirmiş insan gücüne katkıda bulunmak amacı ile gerçekleştirdiğimiz bu proje sonucunda Adıyaman sanayisinin bu açığını birazda olsun kapatmak istiyoruz. Proje kapsamında bizlere destek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?