1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Metiner'den Poyraz'a 'şerefsiz'

Gazeteci-Yazar Mehmet Metiner, kendisinin Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) İran masasında çalıştığı yönündeki iddialara yaptığı basın açıklamasında sert cevap verdi.

Ergenekon davası sanıklarından Yazar Ergun Poyraz'ın mahkemede, gazeteci-yazar Mehmet Metiner'in MİT'te Mehmet Eymür'e bağlı İran masasında çalıştığı ve Mazlum-Der ile MİT arasında bağlantıyı sağladığı yönündeki iddialara Metiner, çok sert karşılık verdi. Adıyaman'da otelde yaptığı basın toplantısıyla iddiaları cevaplayan Mehmet Metiner, kendisinin MİT ile ilişkisinin ispatlanması halinde kalemini kıracağını ve kendisini suskunluğa mahkum edeceğini açıkladı.

Mehmet Metiner, kendisinin MİT'in hiç bir biriminde çalışmadığını, Mazlum-Der ile MİT arasında ilişki sağladığı iddialarının kesinlikle yalan olduğunu belirterek, "Mazlum-Der ile hayatımım hiç bir döneminde ne üyelik, ne de başka bir ilişki düzeyinde alakam olmamıştır. Bu iddialar çirkin bir iftiradan başka bir şey değildir. Tamamen düzmece olan bu iddialarla hedef saptırmayı ve Ergenekon davasını sulandırmayı amaçlayan bu zihniyet sahiplerinin zavallılıklarına sadece acıyorum" dedi.

İddiayı ortaya atanların psikolojilerinin bozulmuş olacağını iddia eden Metiner, "Muhtemeldir ki, Ergenekon sanığı olarak cezaevinde bulunmak psikolojilerini bozmuş. Hayali senaryolar üretmekte, hedef şaşırtmaktadırlar. Belli ki, bu süreçte benim Ergenekon terör örgütüne yönelik takındığım demokratik ve ilkeli tutum onları rahatsız etmiş. Böyle bir iftirayla beni susturmak istiyorlarsa yanılıyorlar. Bu sadece bir pislik siyasetidir. Bu bilerek ve isteyerek yapılmış bir karatma ve karalama kampanyasının örneğidir" şeklinde konuştu.

MİT'in anayasal bir kurum olduğunu ve MİT'ten gayri meşru bir kurummuş gibi bahsetmenin yanlış olacağını kaydeden Metiner, "Şimdiye kadar resmi MİT mensubu benimle hiç bir şekilde ilişkilenmiş değildir. Devletin emniyeti ne kadar anayasal bir kurum ise devletin MİT'i de anayasal bir kurumdur. Sanki gayri meşru bir kurummuş gibi bahsetmek doğru değildir. Birileri kurumları yıpratmak için böyle bir kampanya başlatmış olabilir. MİT'in Ergenokon terör örgütüne vurduğu darbe kendilerini rahatsız ettiği için hem kurumu yıpratmak, hem de Ergenekon terör örgütüne karşı açık tavır alan insanları yıpratmak istiyor olabilirler. Ama bugüne kadar resmi düzeyde hiçbir MİT mensubuyla oturmuşluğum ya da kalkmışlığım yok. Benim MİT ile şu veya bu şekilde ilişkimin olduğu ispatlanırsa, bir yazar olarak kalemimi kıracağım ve bu ülkede kendimi suskunluğa mahkum edeceğim" diye konuştu.

Kendisi hakkında ortaya iddia atanları 'şerefsizlikle' suçlayan Metiner, bu iddialarını ispatlamazlarsa onları 'şerefsiz' ilan edeceğini ve ispatlamayacakları için peşinen onları 'şerefsiz' ilan ettiğini belirtti. MİT'e resmi bir dilekçe ile müracaatta bulunacağını da sözlerine ekleyen Metiner, "Bugün MİT'e resmi bir dilekçeyle başvuruda bulunacağım. MİT'in hangi biriminde çalıştığımın tarafıma bildirilmesini rica edeceğim. MİT'e açık çağrıda bulunuyorum. Bu iddiayı herkesten önce kendileri duyduklarına göre, tez elden bu açıklamayı yapmak zorundadırlar. Seyirci kalmamalıdırlar, sesiz kalmamalıdırlar. Ergun Poyraz gibi karanlık, çete mensupları aynı zamanda ne kadar şerefsizleşebiliyorlar bunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 18:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?