6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Metropolit Çetin'den Erdoğan'a övgü

SÜRYANİ ORTODOKS CEMAATİ RUHANİ LİDERİ METROPOLİT YUSUF ÇETİN'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Ankara ve İstanbul Metropoliti Mor Filiksinos Yusuf Çetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a övgü dolu sözler sıralayarak, "Hükümetimiz doğru yoldadır" dedi.

Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Ankara ve İstanbul Metropoliti Mor Filiksinos Yusuf Çetin, Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Melki Ürek, Süryani cemaati mütevelli heyetinden kişiler Vali Ramazan Sodan'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Ankara ve İstanbul Metropoliti Mor Filiksinos Yusuf Çetin, AK Parti Hükümetinin iktidara geldiği günden beri demokrasi ve insan hakları yolunda ülkede güzel gelişmelerin olduğunu vurgulayarak, "Şimdiki hükümetimiz başa geldiğinden bu yanı demokrasi yolunda, insan hakları yolunda çok güzel gelişmeler oldu. Avrupa Birliği'ne girmemiz için yaptıkları çabaları takdir ediyoruz. Hükümetimiz doğru yoldadır. İnşallah hedefini yakalayacaktır" dedi.

İstanbul'da epeyce cemaatlerinin olduğunu fakat Katolik ve Ortodoks Kiliselerinde ibadet yaptıklarını kaydeden Yusuf Çetin, İstanbul Yeşilköy'de kilise yapabilmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediklerini ve Başbakan Erdoğan'ın kendilerine bu konuda yardımcı olduğunu ifade etti.

Çetin, "Ülkemizin günden güne büyümesi için, huzuru için, birlik beraberliği için her zaman dua ediyoruz. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde biz ülkemizi hep sevdik ve sevmeye devam edeceğiz. Bu toprakları seviyoruz. Bu topraklarda 5- 6 bin senelik geçmişiniz var. Kiliselerimiz, manastırlarımız çok eski, cemaatimiz asırlar boyu bu topraklarda yaşadı, inşallah yaşamaya da devam edecektir. Adıyaman'dan 50 yıl önce ABD'ye, Avrupa, Arap Ülkeleri, İstanbul'a yerleşenler yılda bir kez de olsa gelip özlemini

gidermeye çalışıyorlar" dedi.

Çetin, Vali Ramazan Sodan'a da teşekkürlerini ileterek, "Yüreğinizi kapılarını bizlere açıyorsunuz. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun en iyi şekilde görevinizi yerine getiriyorsunuz" diye konuştu.

Vali Ramazan Sodan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, misafirlerin bir isteği olması halinde memnuniyetle yerine getirileceğini ifade etti.

Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Melki Ürek ise, Adıyaman'da gerçekleştirilecek büyük ayin için gelindiğini ve Vali Ramazan Sodan'ı İstanbul, Köln ve Adıyaman mütevelli heyetinin ziyaret ettiğini belirtti.

SÜRYANİ ORTODOKS CEMAATİ RUHANİ LİDERİ METROPOLİT YUSUF ÇETİN'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 15:22:02
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 16:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?