2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Mevsim değişikliğine dikat

Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hacı Mehmet İnan, mevsim değişikliğinin insanlar üzerinde gribal enfeksiyonlara sebebiyet verdiğini açıklayarak, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Mevsim değişiklikleri vücudun fiziksel ve ruhsal yapısını yakından etkilerken, uzmanlar bu aylarda yorgunluk, halsizlik, depresyon gibi şikayetlerin artığını belirtti.Bu şikayetlerin çözümü için vatandaşlara sporu ve sağlıklı beslenmeyi öneren uzmanlar, şikayetlerin geçiştirilmemesi gerektiğini, rahatsızlığı bulunanların konunun uzmanlarına görünmeleri gerektiğine dikkat çektiler.

Konuyla ilgili olarak vatandaşlara uyarılarda bulunan Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Hacı Mehmet İnan, mevsim değişikliğinden özellikle kadınların etkilendiğini vurgulayarak, "Havaların serinlemesi, okulların açılması ve toplu taşıma araçları gibi kapalı mekanlarda geçirilen zamanın uzaması nedeniyle özellikle gribal enfeksiyonlarda artış yaşanmaktadır. Bu şikayetlerde fiziksel ve ruhsal değişiklikler özellikle kadınlarda daha sık görülmektedir" dedi.

Gribal enfeksiyonlara yakalanmamanın yollarını sıralayan Başhekim İnan, "Bu dönemde vücudun takviye gıdalara ihtiyacı vardır. Dengeli ve düzenli beslenilmelidir. Bağışıklılık sisteminin kuvvetlendirmek için özellikle C,B, ve E vitaminlerini bulunduran meyveler tüketilmelidir. Üst solunum yolu ve akciğer rahatsızlığı olan kişilerin bu dönemde iyi giyinmeleri ve beslenmeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 19:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?