6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Mevsimlik işçi açılımı

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ İZLEME KURULU OLUŞTURULDU

Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla Başbakanlığın genelgesiyle Adıyaman'da Mevsimlik Tarım İşçileri İzleme Kurulu oluşturuldu.

Vali Yardımcısı Yakup Güney başkanlığında oluşturulan izleme kurulu, mevsimlik tarım işlerinde çalışmak üzere başka illere mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya gittikleri yerlerde çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesine yönelik tedbirler alarak, elçilerin kayıt altına alınmasını sağlayacak. Mevsimlik tarım işlerinde işçi bulmaya aracılık ederek, elçilik yapmak isteyenler İşkur Müdürlüğü'nden 'Aracı Belgesi' alacak.

Vali Ramazan Sodan başkanlığında bir toplantı gerçekleştiren izleme kurulu toplantısına, izle kurulu üyeleri katıldı. Vali Ramazan Sodan burada yaptığı konuşmada, "İl dışına çıkış yapacak mevsimlik tarım işçileri vatandaşlarımızın yolculuklarının güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi maksadıyla, öncelikle taşımacılık yapan araç sürücüleri, araçlarının teknik bakımını yaptırmadan yola çıkamayacak ve kapasite üstü yolcu taşımayacaklardır. Aksine hareket eden sürücüler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Okullar tatil olmadan il dışına mevsimlik tarım işçisi olarak gitmek zorunda olup, okula giden çocuklarını bırakacak yerleri olmayan ailelerin, il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurmaları halinde öğrenci olan çocuklarını Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda dönüşlerine kadar misafir bırakabilecekler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 16:10:01
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 19:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?