6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Mevsimlik işçileri taşıyan şoförler uyarıldı

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, son günlerde meydana gelen trafik kazalarının tekrar yaşanmaması için toplu taşıma şoförleriyle toplantı yaparak uyarılarda bulundu.

Adıyaman Şoförler ve Otomobilciler Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Emniyet Müdür Vekili İbrahim Şenöz, tarım işçilerini taşıyan minibüs ve kamyonların fazla yolcu ve yük taşımasından dolayı çok sayıda can kaybı yaşandığını ve bundan sonra trafik kontrollerinin daha sık yapılacağını söyledi. Emniyet Müdür Yardımcı Abdullah Bostan ve Trafik Tescil Şube Müdür Vekili Nurettin Şengül'ün de katıldığı toplantıda şoförlere yolculuk esnasında alacakları önlemler ve uyulması gereken kurallar anlatıldı.

Kazaların en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin artırılacağını kaydeden Şenöz, "Son günlerde tarım işçilerini taşıyan araçların karıştığı kazalarda olması gerekenden fazla sayıda yolcu olduğu dikkatleri çekti. Daha önceden yaptığımız kontrolleri sıklaştırarak daha hassas davranıyoruz. Mevsimlik işçileri taşırken dikkat etmemiz gereken noktalar var ve bunlara uymalısınız. Fazla yük ve fazla yolcu ile hayatımızı tehlikeye atmamalıyız. Sonuçta bütün insanlar bizim insanlarımız" dedi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Abdullah Bostan, trafik sorunlarını çözmenin sadece polisin işi olmadığına işaret ederek trafiğin eğitimle gerçekleşebileceğini ifade etti.

Trafik Tescil Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Nurettin Şengül de araçların taşıyabileceği kadar yük yüklenmesi ve kapasite fazlazsı yüklerin yüklenmemesi gerektiğini söyleyerek İstiap Haddi hakkında bilgi verdi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 15:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeki yıldırım IP: 85.98.39.xxx Tarih : 21.08.2007 20:32:58
trafik şube görevlileri ağaçların altına sandalye çekip uyudukça bu insanlar ölmeye mahkumdurlar bu mesajımı yayınlarsanız sevinirim