6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Meyvecilik atağa geçti

ADIYAMANLI ÇİFTÇİ 27 ÇEŞİT MEYVE FİDANI YETİŞTİRİYOR

Adıyaman'da tütüne alternatif ürün olarak meyve fidanı yetiştiriciliğe başlayan Zeynal Abidin Yılmaz adlı çiftçi, siparişlere yetişemiyor.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında Adıyaman'da başlatılan projelerde başarı sağlanıyor. Adıyaman Merkez Bozhüyük Köyü çiftçilerinden Zeynel Abidin Yılmaz, Adıyaman'da tütünün kotaya bağlanması sonucu alternatif ürün kapsamında meyve fidancılığına yönelerek büyük başarı elde etti.

Tarım Bakanlığının desteği ile meyve fidancılığı yetiştiriciliğine yönelen Zeynel Abidin Yılmaz, Bağpınar köyü güzergahı Atatürk Barajı yakınında yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde 27 çeşit meyve fidanı ekerek, siparişleri yetiştirmekte zorlanıyor. Meyve fidanı satışı gerçekleştiren Zeynal Abidin Yılmaz, son yıllarda meyveciliğe büyük ilgi gösterildiğini söyledi.

Yetiştirdikleri meyve fidanlarına garanti verdiklerini ve yeşermeyen her bir meyve fidanının yerine 2 tane fidan vermeyi taahhüt ettiklerini belirten Yılmaz, "Bugüne kadar yetiştirdiğimiz ve dağıtımını yaptığımız bütün meyve fidanlarımızın geri dönüşümü olmayıp, çiftçilerimizden herhangi bir şikayet gelmemiş, aksine fidanların yetiştirilmesinde yüzde 100 başarı sağlanmıştır. İklimi elverişli olmamasına rağmen Adıyaman'da ilk defa Trabzon hurması ile Çekirdeksiz İzmir narı fidanı yetiştirmeyi deniyoruz. Şu ana kadarki denemelerimizde yüzde 70 başarı sağladık. Devamlı bir tarımsal gelişim içersinde olan Adıyaman'da alternatif ürün tutmuştur. Çiftçimiz de tütünün dışında, alternatif üründen daha fazla gelir elde edeceğine inanmaktadır. İlgili kurum ve kuruluşların devreye girmesiyle alternatif projeler her gün gelişmektedir. Bu gidişatla önümüzdeki dönemlerde bu başarımızın artacağına inanıyorum" dedi.

ADIYAMANLI ÇİFTÇİ 27 ÇEŞİT MEYVE FİDANI YETİŞTİRİYOR
ADIYAMANLI ÇİFTÇİ 27 ÇEŞİT MEYVE FİDANI YETİŞTİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 17:43:02
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 23:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?