1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Mezradan 1 ilçeye yetecek su çıktı

İl Özel İdare ekiplerinin susuz yerleşim birimlerinde yürüttükleri sondaj çalışmaları kapsamında merkeze bağlı Rezip (Kayatepe) Köyü Keklikçi Mezrası'nda vurulan sondajda bugüne kadar çıkmayan miktarda su çıktı.

Yıllardan beri içme suyu sıkıntısı çeken ve su ihtiyacını taşıma suyla gideren 23 haneli Keklikçi Mezrası'nda saniyede 2 litre su ihtiyacı için vurulan sondajdan saniyede 50 litre su çıktı. Bir büyük ilçeye yetecek kadar su kaynağına ulaşıldı. 55 metre derinliğinde ulaşılan 50 litre su ile mezra halkının yıllardan beri çektiği su hasreti sona erdi. İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Alkuş, Mahmut Karakuş, İl Özel İdaresi Plan, Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Bahattin Yetiş, sondajı yapan Jeoloji Mühendisi GAP İdaresi görevlisi İsmail Yaman sondajın yapıldığı alanda köylülerin sevincine ortak oldu.

İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan, Adıyaman bölgesinde vurulan sondajların içersinde en büyük su kaynağını bu bölgede bulduklarının altını çizerek, bulunan su miktarının bir ilçeye yetebilecek miktarda olduğunu kaydetti. Geçmiş hükümetlerin bu bölgedeki insanları ihmal ettiğini belirten Celal Erkan, "Adıyaman genelinde bölge olarak bu güne kadar içme suyu sıkıntıları çoktu. Bu ülkeyi yönetenler bu insanlarımıza sahiplenmemişlerdi. AK Parti iktidarı, Doğu ve Güneydoğu insanlarına sahiplendi. Yıllarca su sıkıntısıyla yaşayan insanlarımız tek tek suya kavuşuyor. Bu güne kadar vurulan sondajlar arasında en büyük suyu burada yakaladık. 55 metrede saniyede 50 litre su bulundu. Bu güne kadar en büyük suyu buradan almış olduk. İnsanlar suya kavuşmanın heyecanını bizimle yaşıyorlar. Onların mutluluğu bizi de mutlu ediyor. Adıyaman genelinde yaptığımız başarılı çalışmalarla su sorununun büyük oranda çözdük" dedi.

Erkan, "Toplam 423 köy, 543 mezramızın 7 köy ve 57 mezra susuz, 14 köy ve 22 mezrasında su yetersiz. Çeşmeden su ihtiyacını gideren köy sayısı 34, mezra sayısı 113 olmak üzere 147 yerleşim birimi su ihtiyacını çeşmeden gideriyor. Sonuç olarak yüzde 90 sulu, yüzde 6 yetersiz, yüzde 4 susuz yerleşim birimimiz var" şeklinde konuştu.

Rezip Köyü Muhtarı Mehmet Bakır 23 haneli Keklikçi Mezrası'nın yıllardan beri susuzluktan kıvrandığını belirterek, kendileri için hayal olan suyun hayal olmaktan çıktığını ve suyun çıkmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 19:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?