1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Milli Eğitim Müdürü'nden uyarı

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, yaz mevsiminde serinlemek amacıyla baraj göletine ve akarsuya girilmesinden dolayı üzücü olayların yaşandığını belirterek, öğrenci, öğretmen ve velileri bu konuda uyardı.

Akarsu veya baraj göletinde serinlemek için giren öğrencilerin çoğu zaman istenmeyen sonuçlarla karşılaştıklarını ve hayatlarını kaybettiklerine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Adıyaman'da geçen yıl üzücü olayların meydana geldiğinin altını çizdi.

Hasan Alaköse, "Geçtiğimiz yıllarda ilimizde de benzer olaylar yaşanmış ve istenmeyen sonuçlarla camiamızın ve ilimizin büyük sarsıntılar yaşamasına neden olmuştu. Önümüzdeki dönemde ve yıllarda bir daha istenmeyen boğulma olaylarının yaşanmaması için öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, özellikle okul yönetimlerimiz ve velilerimiz azami dikkat göstermelidirler. Her zaman sulara girilemeyeceği gibi her bölgenin suyuna da girilmemesi gerekmektedir. Özelikle uyarı levhalarının olduğu bölgelerin her nedense daha cazip geldiği ve bu bölgelerde sulara girilmesi sonucu boğulmaların yaşandığı bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki eğitim gören insanların mutlaka bu uyarıları dikkate almaları gerekmektedir. Eğitim kurumları cehaletle mücadele ederken ihmallerimizin utancını tekrar yaşamak istemiyor isek can güvenliğimizi tehlikeye atacak davranışlardan ve tercihlerden uzak durmalıyız. Bu mevsimlerde daha çok yeşil alan ve mesire alanlarında enerjilerini boşaltmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 18:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?