1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Mimar Sinan Bilgi ve Kültür Evi açıldı

Yapımı tamamlanarak daha önce hizmete açılan 'Mimar Sinan Bilgi ve Kültür Evi'nin resmi açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Mimar Sinan Parkı içerisindeki açılışa Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali Osman Salık,AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek, Defterdar Şefik Tongal, Tarım İl Müdürü Erdal Özer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Akıncıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı katıldı. Açılış sonrası bilgi ve kültür evini gezen protokol üyeleri, ebru sanatı ile yapılan resimleri inceledi. Protokol üyeleri daha sonra bilgi ve kültür evinde yapılan etkinliklerle ilgili bilgiler aldı.

Bilgi ve Kültür evinin çok güzel amaçlara hizmet edeceğine inandığını söyleyen Vali Ramazan Sodan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kültür ve bilgi evinin Adıyaman Belediyesi ile Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırma Derneği işbirliği ile yapıldığını açıklayan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, Adıyaman'da ilk kez bilgi ve kültür evinin açıldığını hatırlattı. Bilgi ve Kültür evinin açılmasının mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Büyükaslan, bilgi ve kültür evinin herkese açık olduğunu ve hedeflerinin Adıyaman'a 10 tane daha bilgi ve kültür evi açmak olduğunu kaydetti.

Ayrıca protokol üyeleri sınıfları gezerken Vali Ramazan Sodan etüt sınıfında katılımcılara ve öğrencilere hayat hikayesinden kesitler anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 15:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin gül IP: 78.190.92.xxx Tarih : 22.06.2009 13:34:10

Allah sayılarını artırsın...