1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Minarelerde 'baz' kirliliği

MİNARELERDE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ

Camilerin minarelerine takılan baz istasyonları radyasyon yaydığı için vatandaşlardan tepki toplarken, görüntü kirliliğine de neden oluyor.

Birçok binanın üstünde bulunan baz istasyonları, minarelerde de yerini alıyor. Minarelere takılan baz istasyonları vatandaşların tepkisine neden oluyor. Yıllık 7-8 bin TL arasında camiye gelir getirisi olan baz istasyonları, hem görüntü kirliliğine neden oluyor hem de sağlığı etkiliyor. Vatandaşlar minarelere takılan baz istasyonlarının kaldırılmasını ve buna izin verilmemesini istiyor.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Adıyaman'da ki az sayıda caminin minaresinde baz istasyonu olduğunu ve GSM operatörleri ile Camiler Derneği arasında protokol yapıldığını, müftülüğün konuyla ilgisinin olmadığını dile getirdi.

Avcı, "Yönetmenlik doğrultusunda Camiler Derneği ile GSM şirketi arasında kiralama sözleşmesi imzalanıyor. Anlaşılan ücret caminin hesabına aktarılıyor. Bu para ile caminin ihtiyaçları gideriliyor. Müftülüğün inisiyatifinde olan bir konu değil" dedi.

MİNARELERDE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 10:54:03
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 12:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?