1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Mini mini birlere sağlık taraması

ÖĞRENCİLER İLKÖĞRETİM OKULU'NDA SAĞLIK TARAMASI

Adıyaman'da Öğrenciler İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencileri sağlık taramasından geçti.

Okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine yönelik Pratisyen Doktor Hüseyin Erdoğan ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Murat Kar tarafından yapılan göz ve kulak burun boğaz taramalarında varsa öğrencilerin hastalıklarını tespit etmek ve hastalığın ilerlemesini engellemek amaçlanıyor. Sağlık taraması esnasından korkan bazı öğrenciler gözyaşı dökerken öğretmenlerinin desteğiyle taramadan geçti. Taramaların gayet başarılı geçtiğini dile getiren KBB Uzmanı Murat Kar, taramalarla ilerde oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmek istediklerini diğer okullara da talepler doğrultusunda gideceklerini söyledi.

Sağlık taramalarının özellikle çocuklar için önemli olduğuna değinen öğretmenler, sağlıklı bir nesil için herkesin sağlık taramasından geçmesi gerektiğine vurgu yaparak, aileler tarafından fark edilmeyen sağlık sorunlarının bu şekilde okulda teşhis edildiğini dile getirdiler.

Öte yandan sağlık taramasıyla ilgili açıklamada bulunan Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet İnan, yarının büyükleri ve geleceği olan çocukların sağlıklarıyla yakından ilgilenmeye çalıştıklarını ve bu konuda hassas davrandıklarını ifade etti.

ÖĞRENCİLER İLKÖĞRETİM OKULU'NDA SAĞLIK TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 16:24:05
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 23:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?