5
Mayıs
2024
Pazar
ADIYAMAN

Minibüsçü ve köylülerin yol isyanı

Adıyaman ile Tut İlçesi arasında yolcu taşımacılığı yapan Yayla Tur Kooperatifi üyeleriyle köylü vatandaşlar, köy yolunun standartlara uygun olarak yapılmadığını iddia ederek basın açıklaması yaptı. 

Adıyaman Demokrasi Parkı önünde toplanan kooperatif üyeleri ve köylülere Tüm-Köy-Sen Genel Başkanı Şevki Konur da destek verdi. 

Yayla Tur Yönetim Kurulu üyesi Fehmi Yalçın, "Tut İlçesi ile Tepecik, Meryemuşağı, Çiftlik ve Havutlu köylerini birbirine bağlayan 32 kilometrelik yolun asfaltlanması 20 gün sürdü. Asfalt sezonu gözönünde bulundurulmamış ve iş aceleye getirildiğinden altyapısı oturmadan zift dökülmüştür. Yol yapımında proje dışına çıkılarak kaydırma yapılarak proje dışındaki yerler asfaltlanmıştır. Yolun genişliğinin 6 metre olması gerekirken birçok yer 4 metreyi bulmayan genişlikte yapılmıştır. Yola dökülmesi gereken asfalt malzemesi yetersiz kullanılmıştır. Yol yapımı devam ederken, yolun bir kısmı bozulmaya başlamıştır. Yolun bozuk olması nedeniyle son bir hafta içersinde mucura saplanan 4 araç kaza yapmıştır. Yetkililerin bu sesimize kulak vererek, yolumuzun standartlara uygun olarak yapılmasını istiyoruz" dedi. 

Basın açıklaması sonrası minibüsçüler ve köylüler olaysız dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 18:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?