6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Minibüsle otomobil çarpıştı: 12 yaralı

MİNİBÜS İLE OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI:12 YARALI

Adıyaman'da şehir içi minibüsü ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 12 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Cumhuriyet Mahallesi Aşiyan Kent mevkiinde meydana geldi. Seyir halinde iken içinde yolcu bulunan ve süratli olduğu öğrenilen Kerkişin minibüsü ile anayola girmeye çalışan otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle iki araçta farklı yönlere savruldu. Kazaya karışan minibüs bir apartman sitesinin bahçe duvarına, otomobil ise bir ikametin duvarına çarparak durabildi. Kaza da araç içerisinde kalan yaralılar, çevredeki vatandaşların yardımıyla mahsur kaldıkları yerden çıkarıldı.

Kazanın meydana geldiği anı gören bir vatandaş, çarpışmanın etkisiyle büyük bir ses oluştuğunu ve çarpışmayla birlikte kaza mahallini toz bulutlarının kapladığını ileri sürdü.

Kazada 02 M 0089 plakalı minibüs sürücü Bekir K. ile birlikte minibüs içerisinde bulunan Emine Şeker (29), Sakine Kendir (28), Hatice Kendir (7), Serpil Kahraman (24), Gülseren Parlak (35), Mehmet Bingöl (38), Nazire Serpil Parlak (18), Kayacan Kalaylı (19), Hafure Taşkaynatan (43) ve 02 FS 090 plakalı otomobil içerisinde bulunan sürücü Hamit T. (22) ile Mehmet Ali Toprak (20) yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Adıyaman Devlet Hastanesi'ne ve Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesine

kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların yakınları hastanelere akın ederken, yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgiler aldı. Yapılan tedavilerin ardından bazı yaralıların vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklara rastlanırken, ilk belirlemelere göre hayati tehlikesi bulunan yaralı olmadığı öğrenildi.

Öte yandan, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından kaza da kusurlu bulunacak minibüs veya otomobil sürücüsüne, Karayolları Trafik Kanunu 52. Maddesi gereğince 'kavşaklara yaklaşırken hız azaltmama' ve 57. Maddesi gereğince 'kavşaklarda geçiş hakkı ihlali'ne bağlı olarak idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

MİNİBÜS İLE OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI:12 YARALI
MİNİBÜS İLE OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI:12 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 17:39:00
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 18:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aydın FIRAT IP: 88.228.8.xxx Tarih : 16.04.2010 10:32:18

 Bu hatta çalışan kerkişin dolmuş hattı, sürekli bu sokakta hızlı gidiyorlar.Zaten böyle bir kaza yapmalarına hiç şaşırmadım, çünkü hiçbir denetimleri yok.Umarım yetkililer bundan böyle bir önlem alırlar..İşimiz Allaha kaldı..