6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Minik eller fidanları toprağa verdi

Adıyaman Tekel 75. Yıl YİBO öğrencileri 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Tekel 75. Yıl YİBO öğretmen ve öğrencileri aralarında topladıkları paralarla Atatürk Barajı kıyısına hatıra ormanı oluşturuyor.. Öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak, onlara ağaç ve orman sevgisini aşılamak amacıyla Tekel 75. Yıl YİBO öğretmenlerinden Kenan Karcı öncülüğünde başlatılan 'Senin de bir ağacın olsun' kampanyasının sonucu olarak toplanan paralarla Tekel 75. Yıl YİBO Hatıra Ormanı için 2 bin fidan dikildi.


Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen fidan dikim törenine Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz, Çevre ve Orman İl Müdür Vekili Ali Karaçam ve Tekel 75. Yıl YİBO Müdürü Lütfi Sayıner ile birlikte çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü görevlileri nezaretinde fidan dikimi yapan öğrencilerin gerçekleştirdikleri kampanyanın bilinci içerisinde çok heyecanlı oldukları gözlendi.

Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, ağaçlandırma konusunda geç kalındığını belirterek, "Küresel ısınma kapıya dayanmasaydı, bizler ağaçlandırmanın farkına varamazdık. Ama çok da geç kalmış değiliz. Zararın neresinden dönersek kardır. Bizde bu bilinçle işe küçük yaştaki çocuklarla başladık ki ilerde bu tür konularda sıkıntı çekmesinler. Tehlikenin farkına erkenden vardıkları zaman işlere bütün elleriyle sarılırlar" dedi.

Çevre ve Orman İl Müdür Vekili Ali Karaçam ise, başlatılan ağaçlandırma seferberliğine ilginin büyük olduğunu söyleyerek, herkesi fidan dikmeye davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 11:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?