1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Minik öğrencilere yangın tatbikatı

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Nene Hatun Ana Okulu öğrencilerine yangın tatbikatı ile yangında alınacak önlemler anlatıldı. 

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde ana okulu öğrencilerine yönelik düzenlenen yangın tatbikatında İtfaiye Müdürü Rıfat Moran ve Eğitim Uzmanı Muhittin Yaylas, minik öğrencilere yangında alınması önlemleri ve yapılması gerekenleri anlattı. Yangın tatbikatını dikkatle izleyen minik öğrenciler, yangın öncesinde itfaiye araçlarında bulunan malzemeleri yakından tanıdı. 

Yangın tatbikatının minik öğrencilere yönelik düzenlenmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirten İtfaiye Müdürü Rıfat Moran, "Ana sınıfı öğrencilerine evde ve okulda çıkması muhtemel yangınlarda alınması gereken tedbirler konusunda bilgiler verdik. Minik öğrencileri itfaiye araç ve gereçleri hakkında bilgilendirdik. Çocuklara evde çakmak, kibrit ve bu gibi yanıcı maddelerle oynamaması gerektiğini ve olası yangınlarda anne ve babalarına haber vermelerinin yanı sıra, 110 numaralı itfaiye hattını arayarak yangın ihbarı vermeleri gerektiğini söyledik" dedi. 

Ayrıca İtfaiye Müdürü Moran, bu gibi eğitimleri talepler üzerine diğer okullarda da öğrencilere yönelik vermeye hazır olduklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 15:16:37
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 15:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?