2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Mobil kameralı trafik uygulaması

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü trafik şube ekipleri, yaptığı uygulamalarda mobil kamera sistemi ile cezai işlem uygulanan sürücülere, hatalarını kamera ekranından gösteriyor.

Kent merkezinde bulunan bir çok noktada uygulamalarını sürdüren trafik ekipleri, sürücü hatalarını mobil kameraya kaydederek cezai işlem esnasında olası itirazlara karşı görüntüleri araç şoförlerine izletiyor. Trafikte seyir halinde iken hata yapan araç sürücülerinin hataları Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sivil ekipleri tarafından mobil kameraya saniye saniye kaydediliyor.

Yapılan bu uygulamaları yerinde inceleyen Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, mobil kameralı trafik uygulamasının 40 gündür devam ettiğini ve bu tür uygulamanın 2-3 ilde yapıldığını belirtti.

Mobil kameralı trafik uygulamaları ile seyyar mobese sistemini gerçekleştirdiklerini kaydeden Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, uygulamalar kapsamında günde ortalama 25-30 araca cezai işlem uygulandığını dile getirerek, "Vatandaşlara şehrin belirli noktalarına asılan pankartlar ile bu uygulamayla ilgili bilgiler verildi. Amacımız araçlara cezai işlem uygulamak değil, sistemi oturtturmak. Yapılan uygulamalarda Adıyaman'da yüzde 9 kırmızı ışık ihlali yapıldığı ortaya çıktı. Bu sayı az bir sayı değil. Avrupa'da bizim yaptığımız uygulamaların yüzde 1'i bile yapılmıyor. Hatta sokakta trafik polisi görmek bile çok zor. Avrupa'da herkes kurallara uyuyor" dedi.

Uygulamaların devam edeceğini vurgulayan Sağlam, "Kavşak ve güzergahlarda yapılan uygulamalar kapsamında 349 aracın trafik ihlali yaptığı belirlenmiştir. 293 araç sürücüsüne kırmızı ışıkta geçmekten 33 bin 695 YTL, 31 araç sürücüsüne geçmenin yasak olduğu yerlerde geçmekten 3 bin 565 YTL ve muhtelif maddelerden de 6 bin 792 YTL olmak üzere toplam 44 bin 52 YTL idari para cezası uygulanmıştır" diye konuştu.

Ayrıca Emniyet Müdürü Sağlam, sivil ekip kamera kaydı ile kontrol edilen araç sayısının bugün itibari ile 4 bin 210 olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?