6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Modern bağcılık başlıyor

ADIYAMAN MODERN BAĞCILIK SİSTEMİNE GEÇİYOR

Adıyaman'da klasik bağcılık sisteminden modern bağcılık sistemine geçişi yaygınlaştırmak amacıyla yapılan çalışmalar meyvesini vermeye başlıyor.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan beraberinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Tarım İl Müdürü Erdal Özer ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ile birlikte Adıyaman Merkeze bağlı Hasancık beldesindeki Adıyaman Üniversitesince yürütülen Bağcılık Uygulama Alanında incelemelerde bulundu. GAP Bölge Kalkınma İdaresinin finansal desteği ile Adıyaman Merkeze bağlı Hasancık beldesi'nde Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama Araştırma Merkezi ve Bağcılık Uygulama Alanında çalışmaları yerinde görüldü.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Ali Atalay, Adıyaman'da ilk defa Hasancık beldesinde tabandan damlama sistemi ile modern bağcılığa geçişte yeni bir yönteme gidilerek, bu sistem ile hem üründe kalitenin artığı hem de arazi çoraklaşmasının önlendiğini ifade ederek, yürütülen çalışmalardan olumlu sonuçlar alındığını belirtti.

Valisi Ramazan Sodan, bağcılığın Adıyaman tarımında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Bağcılık alanında geliştirilen bu yeni tabandan damlama sistemi ile mevcut yöntemlerle alışıla gelmiş klasik bağcılıktan, modern bağcılık sistemine geçişi yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu yöntemle üreticimizi birim alana ekonomik getirisi yüksek alternatif ürün yetiştiriciliğine yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Bağcılık alanında geliştirilen bu sistem ilimizde ilk defa Hasancık beldesinde 50 dönümlük bir arazide uygulanmaktadır. Bu yeni geliştirilen sistem ile bölgemizde modern yöntemlerle yapılacak bağcılık ile üreticilerin kazancı artacak, gerek bölge ve gerekse ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

ADIYAMAN MODERN BAĞCILIK SİSTEMİNE GEÇİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 11:58:02
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 13:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?