6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Motosikletler piyasaya çıktı

YAZ GELDİ MOTOSİKLETLER PİYASAYA ÇIKTI

Adıyaman'da trafik denetleme ekipleri tarafından yapılan denetlemelerde, Adıyaman'da ki motosiklet sürücülerinin kask takma konusunda bilinçlendiği ve kask takan sürücülerin sayısının hızla arttığı ifade edildi.

Trafik Denetleme Şubesine bağlı sivil ve resmi ekipler havaların ısınmasıyla birlikte piyasaya çıkan motosikletler üzerine denetimlerini arttırdı. Şubat ayı içersinde 200 motosiklet üzerinde uygulama yapan ekipler kask takmayan 35 sürücüye işlem yapıldığı belirtildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, motosiklet sürücüsünün en önemli koruyucu ekipmanının kask olduğunu belirterek, yapılan araştırmalarda ölümle sonuçlanan motosiklet kazalarında kask kullanılmadığının ortaya çıktığını kaydetti.

Türkiye ortalamasına göre Adıyaman'da motosiklet kullanım oranının yüksek olduğuna işaret eden Telli, bunun nedeninin otomobil ve diğer araçlardan alamayan vatandaşların alternatif olarak motosikleti tercih ettiklerini söyledi.

Gecen yıllara göre Adıyaman'da ki kask takma oranın arttığına ve bu artışın düzenli denetimlerden kaynaklandığını kaydeden Telli, "Kaskı sadece yasaların bir gereği olarak değil, motosiklet sürüşünde ayrılamaz bir ekipman olarak düşünülebilmek, bilinç gerektiren, eğitimlerde kazandırılması gereken bir olgudur. Kask kullanıldığında, fiziksel olarak yere çarpmalarda, pinpon topu örneğindeki sekme ister istemez olacaktır ancak bilinmesi gereken en önemli şey bu sekmeler esnasında çarpma etkisini kask

absorbe edecektir. Kask kazalarda, düşmelerde kafatasını, yüzü, çeneyi korur; dışarıdan gelen sesi azaltır. Rüzgar, böcek gibi dış etkenlerin gözü rahatsız etmesini önler, sürücüye konfor ve güvenli sürüş sağlar. Soğuktan, yağmurdan, rüzgardan ve güneşten korur; sürüş esnasında belli açıda görüş alanı verir, buda, sürücünün çevresel etkenlerden dolayı dikkatini dağıtmasını engeller. Aerodinamik yapıları ile, hızlanmalarda, alansal engel değil, alansal katkı sağlarlar, böylece hızlanma güvenli olur" dedi.

YAZ GELDİ MOTOSİKLETLER PİYASAYA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 15:27:05
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 16:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?