6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Müftü Avcı'ya veda yemeği

MÜFTÜ MEHMET EMİN AVCI ONURUNA VEDA YEMEĞİ

Isparta Müftülüğü'ne atanan Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı onuruna veda yemeği verildi.

Müftü Mehmet Emin Avcı onuruna verilen veda yemeğine Vali Ramazan Sodan, Jandarma Alay Komutanı Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet İnan, İlçe Müftüleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve cami imamları katıldı.

4 yıldır Adıyaman İl Müftülüğü görevini yürüten Mehmet Emin Avcı'nın onuruna verilen veda yemeğinde duygusal anlar yaşandı. Yemekte söz alan katılımcılar Müftü Mehmet Emin Avcı'dan övgü dolu sözlerle bahsederken, Adıyaman'dan ayrılacağı için üzüldüklerini dile getirdiler.

Müftü Avcı'nın Adıyaman'a güzel bir intiba bıraktığını ve güzel hizmetlere imza attığını söyleyen Vali Sodan, Müftü Avcı'nın beşeri münasebetlerinin de çok iyi olduğunu kaydetti. Müftü Mehmet Emin Avcı'nın Adıyaman'da saygı duyulan biri olduğunu dile getiren Vali Sodan:

"Tam kaynaştık dediğimiz esnada tayini çıktı. Ben kendisinin kişiliğini seviyorum. Bu gecede de duygularımı anlatmakta aciz kalıyorum. Allah yardımcısı olsun. Yeni görev yerinde de kendisine başarılar dilerim" dedi.

Müftü Mehmet Emin Avcı'nın bulunduğu makamı çok iyi temsil ettiğini ve Adıyaman'da ki görevi esnasında eğitime önem vererek Kuran kurslarının sayısını arttırdığını belirten Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, helallik isteyerek, "Isparta'da da Adıyaman sevdalısı olarak bizi temsil edecek. Bizim de artık Isparta'da bir kapımız var" diye konuştu.

Adıyaman'da bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadığını ve herkesin kendisine destek olduğunu vurgulayan Müftü Mehmet Emin Avcı'da, konuşmasında oldukça hüzünlendi. İltifat edici sözlerle şımarmadığını aksine bu sözlerle daha çok çalıştığını sözlerine ekleyen Müftü Avcı:"Bütün şerefim ve samimiyetimle söylemeliyim ki kimseden azap görmedim, herkesten destek gördüm. Bu derece samimi bir ortamdan ayrılacağım için de üzgünüm. Adıyamanlı bir insan nerede olursa olsun, başım gözüm üstünde yeri

var. İnşallah Adıyamanlılarda beni unutmaz. Bu memleketin 4 yıldır ekmeğini yedim, suyunu içtim. Bu memlekette hep merhamet gördüm. Adıyamanlılar beni artık aileden biri olarak kabul etsin. Allah herkesten razı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil ve Müftü Yardımcısı Mehmet Öztürk, tayini çıkan Müftü Mehmet Emin Avcı'ya hediyeler takdim etti.

MÜFTÜ MEHMET EMİN AVCI ONURUNA VEDA YEMEĞİ
MÜFTÜ MEHMET EMİN AVCI ONURUNA VEDA YEMEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 10:13:03
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 15:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?