7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Müftü ile metropolit hasta ziyaretinde

MÜFTÜ İLE METROPOLİT HASTA TEDAVİSİNDE

Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi'nin uygulamaya koyduğu ve Sağlık Bakanlığı tarafından diğer hastanelere örnek gösterilen 'Şifa Hatun Evde Bakım Hizmeti'ne Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Melki Ürek ile İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı'da katıldı.

Türkiye'de ilk kez 82. Yıl Devlet Hastanesi tarafından uygulamaya konulan evde bakım hizmetinden 4 yıl içerisinde yaklaşık bin kişi yararlandı. Vatandaşlar tarafından büyük takdir toplayan evde bakım hizmeti sayesinde sağlık kuruluşlarında ki sağlık hizmetlerinden faydalanamayan hastalar, sağlık hizmetlerinden faydalanmaya başladı. SODES'in de desteklediği 'evde bakım hizmeti' kapsamında her ay bir protokol üyesi hasta evlerine götürülürken, bu ay yaşlı bir Süryani ile bir Müslüman'ın evlerinde yapılan tedavilerine Metropolit Melki Ürek ile Müftü Mehmet Emin Avcı'da katıldı.

Adıyaman Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesinde buluşan heyet ilk olarak kilise civarında oturan yaşlı Süryani bir kadının evine gitti. 72 yaşındaki şeker ve obezite hastası Sabiha Ölmez'i doktorlarla birlikte ziyaret eden Müftü Mehmet Emin Avcı ile Metropolit Melki Ürek, yaşlı kadının sağlığına kavuşması için dua ettiler. Evde bakım hizmetiyle birlikte düzenli bir şekilde muayene olabildiğini söyleyen Ölmez, uygulamadan memnun olduğunu ifade etti.

Daha sonra heyet, Bahçelievler Mahallesinde bulunan 77 yaşındaki Zeynep Yalçıner'i evinde ziyaret etti. Uykusundan uyandırılan yatalak kadın, gözünü açmasıyla sızlanmaya başlandı. Ağrılarına dayanamayan yaşlı kadına müdahale bayan doktor tarafından yapıldı.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, hasta ziyaretlerinin dini bir görev olduğunu belirterek, bütün hastalara şifa diledi.

Ziyaretten ötürü duygulandığını dile getiren Metropolit Melki Ürek; "Tedaviye muhtaç bir bayanımızı ziyaret etmeleri bizi duygulandırdı. Bu güzel ziyaretlerin gerçekleştiği günde biz de mutlu olduk. Dinen bizim bir ibaremiz var. Ben hastaydım, beni ziyaret etmediniz. Kötüler için uygulanan bir tavırdır. Hastayı ziyaret etmek, hem dünya gözü ile hem din gözüyle makbul olan bir şey, bir olaydır diye konuştu.

2006 yılından bu yana 82. Yıl Devlet Hastanesi olarak evde yatağa bağlı bulunan hastalar için evde bakım hizmeti verdiklerini söyleyen 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Murtaza Yetiş ise, "Bu hizmetimiz son iki yıldan berri de başbakanlığa bağlı SODES projesi içerisinde değerlendirildi. Şu ana kadar SODES'e bağlı 200 hastamıza il merkezinde yatağa bağlı olan ve kronik hastalığı olan hastalara evde bakım hizmeti vermekteyiz. Doğrusu bu hastalarımıza yakınları yardımda bulunmaktadır ama hastalarımız sürekli bakıma muhtaç olmaları nedeniyle çevresinde ki insanların desteğine ihtiyaç duyuyorlar. Biz bu farkındalığı oluşturmak için hizmetimizi sürdürüyoruz. Bugün bir Süryani ve Müslüman hastamızı ziyaret ederek, evde bakım hizmeti vererek, ilimizin hoşgörü kente olduğunu göstermek istedik" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 17:17:03
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 23:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?