1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Muhammed' yazılı balık

Atatürk Barajında yakalanarak, Adıyaman Balıkçı pazarına getirilen sazan balığının üzerinde Arapça 'Muhammed' isminin yazılı olduğu iddia edildi.

Balıkçılar pazarına getirilen üzerinde 'Muhammed' isminin yazılığı olduğu iddia edilen balığı görmek için vatandaşlar, balıkçı pazarına akın etti.

Görenleri hayrete düşüren balık, 8 kilo 170 gram ağırlığında. Balığı alan Gündoğan Balıkçılık sahibi Şükrü Gündoğan, balığı eline aldığında üzerinde bir ismin yazılı olduğunu ve durumdan şüphelenerek balığı eski yazı bilen hocalara gösterdiklerini söyledi. Vatandaşlar balığı almak için sıraya girerken, işletme sahipleri balığı satmayacaklarını açıkladı. Bazı vatandaşlar ise üzerinde 'Muhammed' isminin yazılı olduğu iddia edilen balığı kamera ile cep telefonlarına kaydetti.

Balığın üzerinde bulunan yazının, balığı kendilerine getiren balıkçınında dikkatini çekmediğini dile getiren Gündoğan Balıkçılık Sahibi Şükrü Gündoğan, "Bu balık Atatürk barajında yakalandı. Balıkçılar yakaladı, bize getirdi. Balığı getirip tezgaha koydular. Fakat üzerindeki yazılar benim dikkatimi çekti. Balığın üzerindeki yazıların eski yazı olarak yazıldığını öğrendikten sonra balığın üzerinde ki yazıyı okuyabilen hocalar okuttuk. Eski yazıyı bilen hocalarımız balığına üzerinde Muhammed isminin yazdığını söylediler. Ben eski yazı okuyamıyorum. Bana üzerinde Muhammed isminin yazdığını söylemelerinin ardından, bağlığı satmamaya karar verdim. Birkaç gün tezgahımızda meraklıların seyrine sunacağımız balığı, fakir bir aileye vereceğim" dedi.

Balığı balıkçılardan kendi elleriyle aldığını belirten Gündoğan Balıkçılık tezgahtarlarından Mehmet Kılınç ise," Balıkçılarımızdan balıkları almaya ben gittim. Aldığımda üzerinde yazının olduğu gördüm. Bende eski yazıları biraz olsun okuyabiliyorum. İki harfini okudum. Tam anlayamadığım için hocalara okuttum. Biz bu balığı satmak için değil, canlılara ibret olması açısından tezgaha koyduk" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 14:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?