1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Muhtarlar Derneği'ne AKP ziyareti

AK Parti Adıyaman milletvekilleri, il ve merkez ilçe başkanı, Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

AK Parti Adıyaman milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Şevket Gürsoy ile AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleç ve Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin, Türkiye Muhtarlar Derneği Adıyaman Şubesini ve Adıyaman Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek, kentin ve muhtarların sorunlarını dinledi. Muhtarlarla kısa süre sohbet eden AK Parti heyeti, 29 Mart yerel seçimlerinde muhtarlığa seçilen mahalle ve köy muhtarlarına hayırlı olsun dileklerini iletti. Muhtarların yaşadıkları sıkıntıları dinleyen AK Parti heyeti, sorunların çözümü için çalıştıklarını söylediler.

Yapılan ziyaretten duyduklarını memnuniyeti dile getiren muhtarlar adına konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Adıyaman Şube Başkanı Sait Akbaş, ilerleyen günlerde milletvekillerinin katılımıyla kentin sorunlarına yönelik bir toplantı düzenleyeceklerini dile getirerek, "Yapılan ziyarette kentin ve muhtarların sorunlarına yönelik toplantı yapacağımızın kararını aldık. Bu toplantıda köylerin ve mahallelerin sorunlarına yönelik çözüm önerileri arayacağız" dedi.
Muhtarların öncellikli sorununun sağlık güvencesi sorunu olduğunu belirten Akbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Muhtarlarımızın öncelikli sorunu sağlık güvencesidir. Muhtarlarımız sigortalı veya Bağ-Kur'lu olmayabilir. Yeşil kartlı olup da muhtarlığa seçilen arkadaşlarımızın yeşil kartları ellerinden alınıyor. Yeşil kartları elinden alınan muhtarlarımız Bağ-Kur'lu oluyor. Hal böyle olunca muhtarlık maaşları sağlık güvencesi için harcanıyor. Bu konudaki sıkıntıları vekillerimizle paylaştık. Kendileri de bu sorunlara çözüm arayacaklarını ifade ettiler."

Muhtarların demokrasinin temel taşları olduğunu vurgulayan AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Amiri Hüsrev Kutlu da, Adıyaman'ın sorunlarını muhtarlarla birlikte çözeceklerini kaydederek, "Bir kısım muhtarlarımız yeni seçilmişti. Bizde kendilerini tebrik etmek ve hayırlı olsun dileklerimizi iletmek için ziyaret ettik. Adıyaman'ın sorunlarını en iyi bilenler şüphesiz muhtarlarımızdır. İnşallah Adıyaman'ın sorunlarını hep beraber çözeceğiz. Muhtarlar demokrasinin ilk ayağıdır. Temel taşlarıdır. Bu nedenle onların görüşleri bizler için önemlidir. Ziyaret kapsamında sorunları yerinde dinleyip, çözüm önerileri konusunda görüşmeler yaptık" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 15:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?