1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Muhtarlara güvenlik uyarıları

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından mahalle muhtarları ve apartman yöneticilerine Toplum Destekli Polislik Projesi ve güvenlik tedbirleri hakkında bilgi verildi.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen Toplum Destekli Polislik Projesinin amaçlarının anlatıldığı toplantıda ayrıca vatandaşların hırsızlıklara ve diğer asayiş olaylarına karşı alınması gereken önlemler konuşuldu. Toplantıya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Şenöz, Toplum Destekli Polis Amiri Doğan Doğan, toplum destekli polis ekipleri, mahalle muhtarları ve site yöneticileri katıldı. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, polisler tarafından yapılan kontrollerde birçok apartmanın ana giriş kapısının açık olduğunu ve bunun yanlış bir uygulama olduğunu kaydetti.

Sağlam, "Özellikle zemin kattaki konutların balkonların alt kısımlarına eşya bırakılmaması gerekiyor.

Hırsızlar çok uğraşarak, gürültü çıkararak ve zaman harcayarak bir yere girmek istemezler. Kapı, pencere, balkon kapısı gibi yerlerle ilgili gerekli önemler alınmalıdır. Hırsızlar eve girdiklerinde ilk önce yatak odalarını karıştırırlar. Kıymetli eşyalarınızı evin daha değişik yerlerine saklanmalı veya kilitli bir kasada muhafaza edilmesi gerekmektedir. Kapı önlerindeki şüpheli şahısları, kapı gözetleme deliğinden kontrol edip, kapı zinciri takılı tutulmalıdır. Eğer gelen kişi polis, Telekom veya elektrik kurumundan geldiğini iddia ediyorsa ve sizde şüpheleniyorsanız kapıyı açmadan önce kimliklerini göstermesini istemelisiniz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 15:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?