1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Muhtarlara kuraklık desteği bilgisi

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Tarım Müdürü İbrahim Sağlam, kuraklık desteği ile ilgili olarak muhtarlarla toplantı yaptı.


Türkiye'de 35 il 210 ilçeye yapılacak olan kuraklık desteği ile ilgili olarak Gölbaşı İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından muhtarlar bilgilendirildi. Gölbaşı İlçe Tarım Müdürü İbrahim Sağlam, tarafından esnaf odaları toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına muhtarlar katıldı. Toplantıya Belören Belediye Başkanı Yusuf Metin Çiçek ve Esnaf Odası Başkanı Mustafa Girişit de katıldı.


Gölbaşı İlçe Tarım Müdürü İbrahim Sağlam, destekleme kapsamında ilkbahar döneminde meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere hibe olarak nakdi destek verilmesi ve bu çiftçilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan Tarımsal Kredi Borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesine ilişkin bakanlar kurulu kararı ile yürürlüğe girdiğini dile getirdi.


Gölbaşı İlçe Tarım Müdürü Sağlam, kuraklık desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin, 15 Ağustos 2008 tarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini güncellemelerini ve ilçe müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapmaları gerektiğini ve tarım desteği kredisi alanların kuraklıktan etkilendiğinin tespit edilmesi sonucu faizsiz olarak borçların bir yıl süreyle erteleneceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 16:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?