7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Naif Karabatak beraat etti

'SAVCILAR NEREDE?' YAZISINA BERAAT KARARI ÇIKTI

Gazeteci-Yazar Naif Karabatak tarafından iki yıl önce Günebakış Gazetesi'nde ki 'Savcılar Nerede?' başlıklı köşe yazısından hakkında açılan davadan beraat etti.

Üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmaması ile ilgili rektörler ile ilgili 28 Şubat 2008 tarihinde Adıyaman'da yayın yapan Güne Bakış Gazetesi'nde 'Savcılar Nerede?' başlığı altında köşe yazısı yazmıştı. Köşe yazısının ardından Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, rektörlere hakaret ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve gazeteci hakkında dava açılmıştı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz daha sonra davasından vazgeçmesine rağmen, gazeteci aleyhine açılan kamu davası devam etmişti.

2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında dava karara bağlandı. Kararda, yazıda kullanılan ifadelerin hakaret niteliği taşımadığı belirtilerek beraat kararı verildi.

Gazeteci Yazar Naif Karabatak, davanın beraatla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Dava açıldığında da söylemiştim. Benim hiç kimseye hakaret etme gibi bir niyetim söz konusu değildi. Amacım, yasaları uygulamak konumunda olanların yasaları uygulaması ve bir hak ihlalinin önlenmesiydi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 17:42:03
Güncelleme :22 Ocak 2010 Cuma 18:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?