6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Neden diğer illere ırgat gönderiyoruz?

TELEFERİKTEN DÜŞEREK HAYATINI KAYBEDEN GENÇ, TOPRAĞA VERİLDİ

Adıyaman Mevsimlik İşçileri Derneği (AMİD) Başkanı Mehmet Gürbüz, geçtiğimiz günlerde Giresun'da topladıkları fındıklarla karşıdan karşıya geçerken teleferikten düşerek hayatını kaybeden Adıyamanlı Hacı Ekinci (19) toprağa verildiğini söyledi.

Irgatta hayatını kaybeden gencin cenazesinin Adıyaman'a getirmek için Giresun Valisi ve Belediye Başkanı ile görüştüğünü söyleyen Adıyaman Mevsimlik İşçiler Derneği Başkanı Mehmet Gürbüz, cenazenin Adıyaman Merkeze bağlı Bebek köyünde toprağa verildiğini ifade etti.

Irgata giden vatandaşların yolda ya da ağır ve zor şartlarda çalışırken hayatını kaybettiğini ifade eden Başkan Gürbüz, Adıyaman'ı ırgat kenti imajından kurtarmak gerektiğini belirtti. Irgata gidenlerin çoğunluğunu Adıyaman ve Şanlıurfalıların oluşturduğunu dile getiren Gürbüz, "Giresun'a ekmek parası için fındık toplamaya giden genç bir kardeşimiz, geçtiğimiz günlerde topladıkları fındıklarla karşıdan karşıya geçmek isterken teleferikten düşerek hayatını kaybetmiştir. Allah ailesine sabır versin. Şu an ırgatta 40-50 bin Adıyamanlı var. Irgat kenti Adıyaman'dan giden onlarca hemşerimiz ya yolda ya da ırgatta hayatını kaybediyor. Bu yönde sıkıntılarımız var. Ben ne zaman fındık, kayısı, pamuk, patates toplama alanlarına gitsem kişilerin ya Adıyamanlı ya da Şanlıurfalı olduğunu görüyorum" dedi.

Adıyaman'ın dünyanın en verimli topraklarına sahip ve suyu bol bir kent olduğunun altını çizen Başkan Gürbüz, "Adıyaman'da bu kadar güzel araziler var. Suyumuz, toprağımız çok. Bunları değerlendirmemiz lazım. Arazilerimiz bana su, suyumuz ise topraklara varmam için bana kanal aç, yol ver diyor. Toprağımızı su ile buluşturabilirsek burada kazanan Adıyaman olacaktır. Bizim bu kadar işlenebilecek arazimi varken neden diğer illere ırgat gönderiyoruz anlamıyorum. Adıyaman; Gaziantep, Şanlıurfa ve Malatya arasında boğuluyor. Şanlıurfa ile Malatya Büyükşehir olacak, bir hala yerimizde sayıyoruz. En verimli topraklar bizde, en fazla su bizde üretim ise onlarda. Yetkililerimizden bu durumun önüne geçilmesini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 16:00:02
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 19:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?