1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Nemrut, Büyükelçi Tanaka'yı büyüledi

Japonya Ankara Büyükelçisi Nabuaki Tanaka Adıyaman'da yer sofrasında yemek yiyerek, köylü kadınların açtığı böreklerden tadıp Nemrut Dağı zirvesine tırmandı.

ÇATOM'un Geliştirilmesine yönelik Adıyaman Belediyesi ile proje anlaşması imzalamak için Adıyaman'a gelen Japonya Büyükelçi Nabuaki Tanaka bir gün köy hayatı yaşadı. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile birlikte Nemrut Dağı'na çıkan Nabuaki Tanaka, yol üzerindeki köylere uğradı.

Köylü kadınların saçta yaptıkları köy börekleri yiyip, ayran içen Tanaka, köylüler tarafından kurulan yer sofrasında yemek yedi. Köy hayatına kısa sürede uyum sağlayan Büyükelçi Tanaka, yöresel yemekleri yerken yabancılık çekmedi.

Daha sonra 2206 metre yükseklikteki devasa heykellerin bulunduğu Nemrut Dağ'ına çıkan Büyükelçi Tanaka ve Belediye Başkanı Büyükaslan zorlu tırmanışın ardından zirveye ulaştı. Nemrut Dağı'nın tarihi yapısı hakkında Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Büyükelçi Tanaka'ya bilgi verdi. Nemrut Dağı'nda bulunan heykellere hayran kalan Tanaka, sık sık heykellerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye'de 5 aydan beri görev yaptığını ve görev yaptığı süreden beri Nemrut Dağı'nı görmek istediğini belirten Büyükelçi Nabuaki Tanaka, "Nemrut Dağı dünya mirası olan bir yer. Burası sadece Türkiye için değil dünya için çok önemli bir yerde sahip" dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise Adıyaman'ın tarihi yapısının çok eski yıllara dayandığını ve Japonlar'ın tarihi ve kültürel eserlere ilgi duyduğunu belirtti. Büyükaslan, "Japonya'nın bulunduğu coğrafi yapısı itibariyle Japonlar deniz turizmine çok fazla ilgilenmiyor. Japonlar tarihi ve kültürel yapısı olan bölgeleri tercih ediyor. Güneşin Japonlar için çok büyük önemi var. Nemrut Dağı güneşin en güzel doğup battığı yer olması nedeniyle Japonlar için Nemrut Dağı'nın ayrı bir yeri var" şeklinde
konuştu.

Büyükelçi Tanaka, Nemrut Dağı'nın yanı sıra Cendere Köprüsü ve Eski Kahta Kalesi'ni de gezdi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 22:12:58
Güncelleme :29 Mart 2008 Cumartesi 22:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?