4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Nemrut 'Altın Elma' ödülüne hazırlanıyor

Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği tarafından 2002 yılında Mısır’da yapılan Dünya Turizm Mekanları Toplantısı’nda Nemrut Dağı’na verilmesi kararlaştırılan "Altın Elma" ödülü 28 Ağustos’ta düzenlenecek büyük bir organizasyon ile sahibini bulacak.
Adıyaman’ın Kahta İlçesi’ne 55 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı tepesinde düzenlenecek olan tören, Uluslararası Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği, (FİJET), Türkiye Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği (ATURJET) ve Adıyaman Valiliği tarafından ortaklaşa organize edilecek. Törene FİJET Başkanı Tijjani Hatat, Türkiye Dünya Güzeli Azra Akın, Aturjet Başkanı Özcan Sandıkçıoğlu, Dünyanın çeşitli ülkelerindeki 30 FİJET Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dernek Üyeleri, ATURJET Üyeleri ile çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci katılacak.
Adıyaman Valisi Halil Işık ise, Adıyaman’daki turizm potansiyelinin yükselmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek "Turizmciler yüzde 136’lık rezervasyondan bahsediyorlar. Önümüzdeki Ağustos Ayının 27 ve 28’inde FİJET tarafından Nemrut Dağı’na Altın Elma ödülü verilecek. Valiliğimiz ile FİJET ve ATURJET tarafından organize edilen törene çok sayıda yerli ve yabancı konuk katılacak.Bu törenden sonra ilimizde turizm potansiyeli daha da artacaktır" dedi.
ATURJET İkinci Başkanı Turizmci Orhan Pirinççioğlu böylesi büyük bir ödülün Nemrut’a verilmesinin Türkiye ve Adıyaman için çok önemli bir olay olduğunu belirterek, "Dünyanın en önemli Turizm Yazarları ve Gazetecileri 28 Ağustos’ta Nemrut’a gelecekler. Altın Elma’nın Nemrut’a verilmesinin ardından yapılacak olan büyük bir reklam sayesinde turizm patlaması olacaktır. Organizasyon hazırlıklarına başladık. Törene Dünya Güzelimiz Azra Akın’ı, Akbank Oda Orkestrasını ve TRT’nin bir çok ünlü sanatçısını getiriyoruz" diye konuştu.
ADIYAMAN - İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2004 Salı 00:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?