1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Nemrut Dağı'nda film gösterimi

Adıyaman-Nemrut Uluslararası 2. Film Günleri kapsamında, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilen 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı eteğinde film gösterimi gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ve Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak projesi olan Adıyaman-Nemrut Uluslararası 2. Film Günleri etkinlikleri devam ediyor. Adıyaman merkez ve 8 ilçesinde yerli ve yabancı filmlerin gösterildiği Film Günleri Türkiye'nin ve dünyanın sayılı tarihi değerlerinden olan Nemrut Dağı'nda gösterimi yapılan 'Güneşi Gördüm' filmi ile devam etti. Nemrut Dağı'nda kurulan dev ekranda gösterimi gerçekleştirilen filmi çoğu üniversite öğrencisi olan yaklaşık 100 kişi izledi.

Güneşin doğuşunun ve batışının en iyi şekilde izlenebildiği ve devasa heykelleriyle tüm dünya tarafından bilinen Nemrut Dağı'nda film izledikleri için çok şanslı olduklarını söyleyen öğrenciler, kültür ve sanat faaliyetlerine önem verdiği için Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz'e teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 16:34:02
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 18:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?