1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Nemrut Film Günleri başladı

Adıyaman Üniversitesi tarafından organize edilen Adıyaman Nemrut 1. Film Günleri başladı.


Demokrasi Parkı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ile yapılan film günlerinin ilk gününde katılımcılara "Babam ve Oğlum" filmi izletildi. Adıyaman merkezi ve ilçelerde yapılacak film günlerinin iki hafta süreceği belirtildi.


Adıyaman Nemrut 1. Film Günleri'nin ilk gününe Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Gündüz, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın ve Şevket Gürsoy, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Zeynel Özbilgin, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, Adıyaman Üniversitesi öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklendiğini belirten Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Gündüz, kendilerine Garnizon Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nünde destek verdiğini söyledi.

Birinci film günlerinin iki gün Adıyaman halkına açık olacağını anlatan Gündüz, şöyle konuştu: "Sonrasında aynı düzenle bütün ilçelerimizi dolaşacağız. Üniversitenin yazlık düzende Türk filmlerini izletmek üzere geleneksel, birazda nostaljik havayı oluşturmayı çabalıyoruz. Bunun iki temel nedeni var. Bunlardan öncelikle üniversiteler içinde bulundukları yerleri sosyal ve kültürel bakımdan beslerler. Ayrıca hep birlikte izlediğimiz üzere Türk sineması gerçekten kendi toplumsal yapısına uygun filmler olduğundan ne kadar büyük bir ilgi ile karşılandığını göstermektedir."
Gündüz, A

dıyaman Nemrut 1. Film Günleri'nin 5 Eylül 2008 tarihinde Gölbaşı ilçesinde sona ereceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 15:43:24
Güncelleme :24 Ağustos 2008 Pazar 15:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?