6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Nemrut turistlerin gözdesi oldu

Adıyaman'da 2007 yılında Nemrut Dağı ve diğer ören yerlerini 116 bin 491 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.

UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan ve devasa heykellerin bulunduğu Kraliyetler Tahtı Nemrut Dağı başta olmak üzere Adıyaman'da bulunan diğer tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden ziyaretçi sayısında artış yaşandı. 2006 yılında 89 bin 291 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kenti, 2007 yılının ilk on ayında 116 bin 491 turist ziyaret ederek, turist sayısında yüzde 30'luk bir artış yaşandı. Kommagene Uygarlığının beşiği olan Adıyaman, turist akınına uğradı. Nemrut Dağı, Pere Antik Kent, Arsemia ören yeri, Eski Kahta Kalesi, Yeni Kale, Sofraz tümülüsü gibi bir çok tarihi turistik yer, binlerce yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

25 ÜLKEDEN YABANCI TURİST GELDİ

Kültür turizmine ilgi duyan yabancı turistlerin Türkiye'de tercih ettikleri iller arasında bulunan Adıyaman'a 2007 yılında 25 değişik ülkeden ziyaretçinin geldiğini vurgulayan Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Güven, “Yabancı turistler arasında en fazla Alman, Amerika ve Japonya'dan gelen turistler dikkat çekiyor. Bu ülkelerin yanında Yeni Zelanda ve Nijerya gibi diğer ülkelerden de turistler geliyor. Geçtiğimiz yıl yaptığımız Nemrut Kommagene Festivaline Cin Haber Ajansı gelmişti. Cin'de yapılan tanıtıcı yayınlar sonrasında bu yıl Cin'li turistlerinde yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Daha önceki yıllarda turizm adına yapılan tanıtımların ve özellikle Nemrut Dağı yolunun yapılmasının ardından turist sayısında ciddi artış yaşandığını ve bunun sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Güven, Türkiye turizmine paralel bir artış yaşandığını belirtti. Güven, " Yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarda Adıyaman turizminin tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Bunun yanında turistlerin en çok ilgi duyduğu Nemrut Dağı'nın yolunun kilitli parke taş yapılması olumlu sonuçlar doğurdu. Geçen yıla oranla turist sayısında ciddi bir artış yaşandı. Nemrut Dağı kadar önemli olan Pere Antik Kent'in bir kısmının gün yüzüne çıkması ve turistleri buraya yönlendirmemiz, Adıyaman turizmine büyük katkı sağlıyor. Pere Antik Kent çok büyük bir turizm potansiyeline sahip" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 13:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?