7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Nemrut yolu 2 kenti birbirine küstürdü

NEMRUT YOLU TARTIŞMALARINA VALİ SODAN'DAN ILIMLI YAKLAŞIM

Günlerdir Adıyaman ve Malatya kamuoyu tarafından gündeme getirilen ve iki komşu kenti adeta birbirine küstüren 'Nemrut Dağı'na Adıyaman'dan da, Malatya'dan da Gidilmeli' tartışmalarına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, ılımlı yaklaşarak,"bence Malatya yolunun Adıyaman yolu ile birleştirilmesinde bir sakınca yok, birbirine bağlanan yollar kültürel gelişmeye de önemli katkılar sağlar" dedi.

Nemrut Dağı'na giderken görülmesi gereken bütün tarihi ve turistlik yerlerin Adıyaman güzergahında bulunduğuna dikkat çeken Vali Sodan:"Malatya'nın bu konuda talebi oldu. Onlar Nemrut Dağı yolunun Adıyaman'dan gelen yolla birleştirilmesi talep ettiler. Bu talebin gerçekleşmesinde bence sakınca yok. Malatya ve Adıyaman milletvekilleri konuyla ilgili görüşmeler yapıyorlar. Malatya yolu Adıyaman yolu ile birleşse dahi Nemrut güzergahında bulunan bütün tarihi ve turistlik yerler Adıyaman tarafında kalıyor. Yani Malatya yolunun Adıyaman'dan gelen yol ile birleştirilmesi bizi olumsuz etkilemez" diye konuştu.

Adıyaman'a gelen turist sayısında ki düşüşe de değinin Vali Sodan, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "1990'lı yıllarda Adıyaman en çok turist ağırlayan kentlerin başında gelirdi. Fakat Güneydoğu'da ki terör olaylarının izleri Adıyaman'a gelen turist sayısını ciddi anlamda düşürdü. Adıyaman'da çok şükür terör yok ama turistler bölgede ki sıkıntılar nedeniyle bu bölgede ki tarihi yerleri gezmekten çekiniyorlar."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 13:51:03
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 15:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ertürk IP: 88.226.147.xxx Tarih : 18.05.2010 17:11:52

memlekete şöyle işin erbabı vali gelmeyecekmi yahu adamların derdine de yol istesin adıyamana turist gelir malatyadaki otelde kalır terör nedeniyle diyor düşüş var diyor sayın vali 90 lı yıllarda terör daha bi azgın değilmiydiiiiiiiii