6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Nemrut'a 2. yolun çalışmaları başladı

Nemrut Dağı'na çıkışı sağlayan 2. yolun, kilitli parke taş döşenerek yapımına başlanıldı.

Nemrut Dağı ile Karadut Köyü arasındaki 7 kilometrelik yolun 3 yıl süren kilitli parke taş döşeme çalışmasının bitirilmesinin ardından, 2. yol olan ve Nemrut Dağı'na çıkışı sağlayan Nemrut Dağı ile Arsemia Ören yeri arasındaki stabilize yolda çalışmalar başladı. KÖYDES Projesi kapsamında 2 bin 500 metre uzunluğundaki stabilize yola 15 bin metrekare kilitli parke taş döşenecek.

2007 yılı yatırım programına alınan 2008 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenen Arsemia, Nemrut Dağı arasındaki yolun 424 Bin YTL'ye ihale edildiği belirtildi. Vali Halil Işık, turizmde iyi bir yere gelinebilmesi için alt yapının önemli olduğuna dikkat çekerek, fiziki alt yapının daha da iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Işık, "Turizmdeki fiziki alt yapımızı iyi bir konuma getirmemiz gerekiyor. Adıyaman valiliği olarak bunun bilincindeyiz. Öncelikle Nemrut yolu üzerindeki köylerimizin kanalizasyon sorunlarını çözmeye çalıştık. Yol üzerinde bulunan köy içi geçişlerini yeniden yapmak için çalışmalarda bulunduk" dedi.

Nemrut Dağı ile Karadut Köyü arasındaki yol yapım çalışmalarının toplam 2 milyon 287 Bin YTL bedelle yapımına başlandığını ve çalışmaların 3 yıl sürdüğünü kaydeden Işık, "Bu çalışmalar kapsamında Karadut Köyü içersinde alt yapı sorununu çözdükten sonra köy içini 63 Bin YTL harcayarak kilitli parke taş döşedik. Nemrut Dağı ile Arsemia Ören yeri arasındaki 2,5 kilometrelik stabilize yolun yapımı KÖYDES bütçesinden 424 Bin YTL bedelle ihale ederek çalışmalara başladık. Yol güzergahında bulunan bağlantı yolları ile köylerin alt yapı ve üst yapılarında çalışmalarda bulunacağız. Bütün bağlantı yolları ve köyleri de çalışmalarımızı tamamladığımızda fiziki alt yapımız hazır hale gelecek" şeklinde konuştu.

Daha önceden hazırlanan Nemrut Dağı'nın Koruma ve Restorasyon Projesini üstlenen Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin projeyi beğenmediğini sözlerine ekleyen Işık, yeni proje hazırlandığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 14:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?